Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat På kakaoplantagen
Hemlagat I säsong: Betor
Hemlagat Fokus på det gröna
Hemlagat Lyxigare fredagsmys
Hemlagat Skolan: Äppel päppel
Hemlagat Alla kan göra pasta!
Hemlagat Utvalt: Broccoli Broc c o l i UTVALT Broc
colifalafel med kål och tahinidressing 4 PORTIONER 40 MIN FALAFEL: 1 liten broccoli 3 dl kikärtor 1–2 ägg 1 gul lök 2 nävar färsk bladspenat 1 tsk salt 2 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver dl olivolja eller kokosolja VARM KÅLSALLAD 200 g savoykål 3 morötter 3 palsternackor 8 brysselkål 100 g rödkål granatäpple kruka oregano TAHINIDRESSING dl tahini (sesampasta) finriven vitlöksklyfta 1 tsk honung 1 tsk färskpressad citronjuice + zest av citron Broc 1. Sätt ugnen på 200°. 4. Strimla rödkålen. Ta ut kärnorna 2. Mixa kikärtorna. Tillsätt resten av ingredienserna till falafeln. Mixa igen. Forma till bollar. 3. VARM KÅLSALLAD: Strimla savoykålen. Skär morötter och palsternacka i bitar. Halvera fyra av brysselkålshuvudena. Lägg savoykål, morot, palsternacka och den delade brysselkålen på en plåt. Ringla på olivolja och strö på flingsalt och svartpeppar. Rosta 25–30 minuter. i granatäpplet. Plocka bladen från resten av brysselkålen och blanda i salladen. 5. TAHINIDRESSING: Rör samman alla ingredienserna. Tillsätt lite vatten om den känns för tjock. 6. Stek falafeln i olja tills den har krispig yta. 7. Servera grönsakerna med falafeln, strö på oregano och ringla över dressingen. Kokosolja stänker mindre vid stekning än olivolja. tips! på nytt sättcoli Dessa små broccolibollar är fyllda av nyttigheter. Njut av dem tillsammans med en härligt varm höstsallad. Av ALEXANDRA VIKSTRÖM Foto EMMY LUNDSTRÖM HEMLAGAT 43 HEMLAGAT 43
Hemlagat Veckomenyn
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Utblick
Hemlagat Till sist