Loading...
Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat På kakaoplantagen
Hemlagat I säsong: Betor
Hös t e n s BETOR Färgglad betsallad 3 msk smör 5
00 g potatis 100 g grönkål 2-3 betor, gärna olika sorter 1 knippe dill 1 msk svarta sesamfrön salt och peppar DRESSING 3 msk olivolja 1 msk vinäger 2 tsk dijonsenap salt och peppar med citronbakad kyckling 4 PORTIONER 1 TIMME 30 MIN 1 hel kyckling 1 citron 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Blanda smör med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnsform och peta in smöret under skinnet. Tvätta och skiva halva citronen och lägg skivorna på hela kycklingen. Lägg den andra halvan inne i kycklingen. Stek mitt i ugnen till en innertemperatur på 82°. Ta ut och låt vila. 3. DRESSING: Vispa ihop ingredienserna till dressingen. 4. Koka potatisen mjuk. Dela medan den fortfarande är varm och lägg i en skål med grönkålen. Häll på dressingen och blanda runt ordentligt. Kålen ska bli lite slak av värmen från potatisen. 5. Skala och skiva betorna tunt, gärna på mandolin. Hacka dillen. Dekorera salladen med betor, sesamfrön och dill. Servera till kycklingen. Välj ekologisk citron när du ska använda skalet i matlagningen, så slipper du onödiga bekämpningsmedel. tips! HEMLAGAT 19 HEMLAGAT 19
Hemlagat Fokus på det gröna
Hemlagat Lyxigare fredagsmys
Hemlagat Skolan: Äppel päppel
Hemlagat Alla kan göra pasta!
Hemlagat Utvalt: Broccoli
Hemlagat Veckomenyn
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Utblick
Hemlagat Till sist