Loading...
Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat På kakaoplantagen
Hemlagat I säsong: Betor
Hemlagat Fokus på det gröna
Hemlagat Lyxigare fredagsmys
Hemlagat Skolan: Äppel päppel
Hemlagat Alla kan göra pasta!
Hemlagat Utvalt: Broccoli
Hemlagat Veckomenyn
MATLÅDOR Mä t tande Varmrökt lax med fänkål och p
epparrotskräm FRÅN HAVET TIPS! 4 PORTIONER 25 MIN 400 g varmrökt lax 1 kg potatis, gärna små 1 fänkål 2 morötter 4 salladslökar 70 g rucola 3 msk olivolja 2 dl crème fraiche 1 msk riven pepparrot 1 halv citron ½ ask smörgåskrasse till servering salt och peppar 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Koka potatisen i 5 minuter. Lägg sedan på en plåt och rosta 15 minuter eller tills de är gyllenbruna. 3. Blanda crème fraiche med pepparrot, citronsaft, salt och peppar. 4. Skiva fänkålen tunt. Skala moroten och skala sedan morötterna till fina band. Hacka salladslöken. Blanda rucola, rostad potatis, morot, fänkål och salladslök i en skål med olivolja, salt och peppar. 5. Servera salladen med varmrökt lax, pepparrotskrämen och citron. Klipp över krasse! Att värma fisk i mikro på jobbet är inte alltid populärt — då är varmrökt lax perfekt! Ta fram den i god tid bara så den inte är alldeles kylskåpskall, då smakar den mer. 50 HEMLAGAT
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Utblick
Hemlagat Till sist