Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat På kakaoplantagen
Hemlagat I säsong: Betor
Hemlagat Fokus på det gröna
Hemlagat Lyxigare fredagsmys
Hemlagat Skolan: Äppel päppel
Hemlagat Alla kan göra pasta!
Hemlagat Utvalt: Broccoli
Hemlagat Veckomenyn
Kycklinggryta med svamp och smörstekt spetskål VA
RM OCH MUSTIG 4 PORTIONER 50 MIN 8 00 g kycklinglårfilé 1/3 rotselleri 2 morötter 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 00 g svamp, t ex champinjoner 1 påse steklök 1 spetskålshuvud 3 + 2 msk neutral olja ½ flaska rött vin 2 dl vatten ½ grönsaksbuljongtärning 1 msk japansk soja 2 msk smör skal av 1 citron salt och peppar färsk timjan e v kokt ris till servering 1. Skala rotselleri, morot, lök och vitlök. Riv morot och rotselleri grovt. Hacka gul lök och vitlök. Dela champinjonerna i fyra delar. Skala steklöken. 2. Dela kycklingen i två om det är stora filéer. Bryn kycklingen i 3 msk olja i en stor gryta, på båda sidorna, i omgångar. Ta ur kycklingen och ställ åt sidan. 3. Värm 2 msk olja i grytan och tillsätt rotselleri, morot, gul lök, vitlök och champinjoner. Stek tills löken är mjuk. Tillsätt kyckling, de hela smålökarna, vin, vatten, buljong, soja och lite salt och peppar. Låt koka i minst 20 minuter. Rör om då och då. 4. Strimla spetskålen och stek i smöret på hög värme i 2 minuter. Salta och peppra.Skala steklöken. 5. Servera grytan med citronskal, timjan, kål och eventuellt ris. 46 HEMLAGAT
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Utblick
Hemlagat Till sist