Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat På kakaoplantagen
Hemlagat I säsong: Betor
Hemlagat Fokus på det gröna
Hemlagat Lyxigare fredagsmys
Hemlagat Skolan: Äppel päppel
Hemlagat Alla kan göra pasta!
VINJETT Lor em sd i fa oi f s l Hemlaga t PASTA ☞
Ett bra grundrecept på pasta som inte kräver maskin. Med en pastamaskin blir pastan ännu mer elastisk och lättarbetad. 4. Sänk värmen till 180°. Vänd pumpafröna med 1 msk olja och rosta ca 10 min till knapriga, akta så att de inte bränns. GRUNDRECEPT Durumpasta 4 PORT 10 MIN 30 MIN I KYL 4 ägg 4 -6 dl durumvetemjöl 2-4 msk olivolja ev 2-3 msk vitt vin 1. Häll ut mjölet på rent bakbord. Gör en grop i mitten och knäck äggen däri. Blanda i vin och olja och blanda sedan in mjölet med en gaffel, lite i taget, tills du har en fast deg. 2. Arbeta in mer mjöl om degen är klibbig. Gör en boll och svep in i plastfolie. Lägg i kylen 30 min. 3. Kavla ut pastadegen så tunt det bara går. Använd mycket mjöl på kaveln, degen ska inte vara klibbig. 5. Låt pumpan svalna och mixa mjuk. Riv osten och blanda med pumpan, timjan, chili och salt och peppar. Ställ kallt. 6. Gör pastadegen enligt receptet. Kavla ut fyra tunna, lätt mjölade degplattor. Skär till rektanglar, så stora och jämna som möjligt. Klicka ut valnötsstora bollar av fyllningen på halva degplattan. Lämna generöst med plats på sidorna runt fyllningen och pensla degen med vatten. Vänd försiktigt över andra halvan av degplattan och tryck lätt runt alla fyllningar. Pressa försiktigt ut luften runt fyllningen. Skär med kniv eller sporra fyrkantiga ravioli. Låt vila under lätt mjölad handduk i ca 10 min. 7. Skär sidfläsk i små bitar och stek knaprigt. Låt rinna av på papper. 8. Värm smöret på medelvärme i en stekpanna. Lägg i salviabladen. Låt smöret bubbla och bli gyllenbrunt och ta från värmen när det börjar dofta nötigt. Smaka av med flingsalt. 9. Blanda ricotta, fetaost och lite salt och peppar. Ravioli med pumpa & knaperstekt sidfläsk 4 PORT 1 TIMME 1 sats pasta g rundrecept 1 butternut squash 4 msk olivolja 2 msk flingsalt 1 krm muskotnöt 2 dl lagrad hårdost, t ex parmesan eller manchego tsk timjan tsk chiliflakes 100 g smör 150 g ricotta 50 g fetaost 1 kruka salvia malen svartpeppar 150 g sidfläsk 1. Sätt ugnen på 225°. 2. Halvera pumpan. Skrapa ur fröna och lägg dem i liten ugnsform. 3. Skär pumpan i stora bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Vänd runt med oljan och strö på flingsalt. Rosta 20 min eller tills pumpan är mjuk, öppna luckan några gånger och släpp ut ånga. Strö på muskotnöt när 10 min återstår. TILL SERVERING r o stade blomkålsbuketter med citronzest, chili och mandel 10. Koka upp saltat vatten och sjud raviolin tills den flyter upp till ytan. Fördela den nykokta raviolin, sidfläsk och pumpafrön på fyra tallrikar. Klicka på ricottablandningen och skeda över salviasmöret. Servera med rostad blomkål med citronzest, chili och mandel. VEGETARISKT: Byt sidfläsket mot vitlöksbrödkrutonger för en vegetarisk rätt. HEMLAGAT 35 HEMLAGAT 35
Hemlagat Utvalt: Broccoli
Hemlagat Veckomenyn
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Utblick
Hemlagat Till sist