Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat På kakaoplantagen
Hemlagat I säsong: Betor
Hös t e n s BETOR Juice på rödbeta och äpple 4 PO
RT 10 MIN 6 äpplen 2 rödbetor 2 morötter 1 tumstor bit ingefära saft av citron 1. Kör allt utom citronen i en juciemaskin eller råsaftcentrifug. Servera med is och pressa i citronsaften. Rödbetshummus med tahini och grönsaker 4 PORT 10 MIN 1 burk kikärter 1 msk tahini 2 vitlöksklyftor 1 tsk salt saft av citron 1 tsk japansk soja 1 dl olivolja 2 -3 rödbetor, kokta och skalade salladshuvud 1 knippe rädisor c hips och/eller kex 1 knippe gräslök, hackad 1 msk sesamfrön 1. Mixa alla ingredienserna till hummusen helt slätt. Tillsätt lite vatten om det är svårt att mixa. 2. Skala och skär grönsakerna i stavar. Strö sesamfrön och gräslök på hummusen och servera med tillbehören. TILLBEHÖR 2 selleri 1 ask sockerärter 1 morot gurka tips! Engångshandskar i vinyl är guld värda när man skalar och skär rödbetor. Annars kan färgen sitta kvar länge på huden! Betcarpaccio 2 msk sesamfrön 1 litet knippe gräslök 4 msk smör 70 g rucola 10 basilikablad citron med zucchini och brynt smör 4 PORT 15 MIN 2 polkabetor, gulbetor eller rödbetor 1 zucchini 1. Hyvla zucchinin i långa band med en potatisskalare. Strö på salt och låt det stå så vätskan dras ur. 2. Tvätta betorna ordentligt och skiva tunt, gärna på mandolin. Lägg i en skål med kallt vatten. 3. Hetta upp en torr stekpanna och rosta sesamfröna gyllenbruna. 4. Hacka gräslöken fint. Bryn smöret tills det är gyllene och doftar nötigt. 5. Täck ett stort fat med rucola. Torka av zucchinin och lägg på tallriken. Fördela polkabetorna jämnt över och strö på basilika och gräslök. 6. Toppa med brynt smör, några droppar citronsaft, salt, peppar och sesamfrön. HEMLAGAT 15
Hemlagat Fokus på det gröna
Hemlagat Lyxigare fredagsmys
Hemlagat Skolan: Äppel päppel
Hemlagat Alla kan göra pasta!
Hemlagat Utvalt: Broccoli
Hemlagat Veckomenyn
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Utblick
Hemlagat Till sist