Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat På kakaoplantagen
Hemlagat I säsong: Betor
Hemlagat Fokus på det gröna
Hemlagat Lyxigare fredagsmys
Hemlagat Skolan: Äppel päppel
Hemlagat Alla kan göra pasta!
Hemlagat Utvalt: Broccoli
Hemlagat Veckomenyn
Hemlagat Hemkunskap SÄSONGENS HÖJDARE I GRÖNSA SK
DISKEN Pumpa Mer än bara dekoration ☞ För många är pumpan något man gröper ur och dekorerar till halloween, men allt fler upptäcker hur fantastisk den är i matlagning. Pumpan är en gurkväxt med mild smak och fin sötma. 1 Köpa Jättepumpan som används till halloween går bra att äta. Butternut squash är kanske den vanligaste pumpan och kan tillagas eller ätas rå om den skivas tunt. När du knackar på skalet ska du höra en ihålig klang, då är pumpan mogen. Pumpa håller länge om den förvaras i kylskåp. 2 Tillaga Rosta i ugnen, använd i soppa eller paj. Pumpans sötma gör även att den passar i desserter, t ex ugnsbakad och fylld med nötter, sirap och tärnade äpplen. Och släng inte fröna, rosta dem! Se t ex recept på ravioli med pumpa på sid 35. 3 Servera Pumpans milda sötma passar fint ihop med heta och salta smaker. Chili, bacon, getost, ädelost, ingefära och kanel är perfekta smakkompisar. Prova t ex att ugnsrosta baconlindad pumpa. HEMLAGAT 53 HEMLAGAT 53 I LLUSTRATION: SARA-MARA/SÖDERBERG AGENTUR
Hemlagat Utblick
Hemlagat Till sist