Loading...
Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat På kakaoplantagen
Hemlagat I säsong: Betor
Hemlagat Fokus på det gröna
Hemlagat Lyxigare fredagsmys
Hemlagat Skolan: Äppel päppel
Hemlagat Alla kan göra pasta!
Hemlagat Utvalt: Broccoli
Hemlagat Veckomenyn
Rårissallad med grönsaker och krämig dressing SAL
LAD PÅ SPRÅNG TIPS! 4 PORTIONER 40 MIN 4 dl ris, t ex råris 4 salladslökar 2 paprikor 1 zucchini 3 msk olivolja 1 knippe rädisor 4 stora nävar bladspenat 1 dl valnötter DRESSING 3 msk olivolja 1 msk vinäger 2 tsk dijonsenap 1 dl gräddfil 1 knippe gräslök några droppar citronsaft 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Hacka salladslöken och blanda med riset, salta och peppra. 3. Dela paprikorna i mindre bitar. Kärna ur zucchini och dela i mindre bitar. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan, salta, peppra och blanda runt och rosta i ugnen i 15 minuter eller tills grönsakerna har fått lite färg. 4. DRESSING: Hacka gräslöken och vispa ihop den med de andra ingredienserna till dressingen. 5. Dela rädisorna i fyra delar. Ta fyra större glasburkar och lägg riset i botten. Toppa med grillade grönsaker, rädisor, spenat och till sist valnötterna. Häll dressingen i en tät behållare. Dressingen kan också läggas i burkens botten. Se till att hålla burken upprätt så riskerar du inte att den blandas och gör grönsakerna geggiga. 48 HEMLAGAT
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Utblick
Hemlagat Till sist