Loading...
Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat På kakaoplantagen
Hemlagat I säsong: Betor
Hemlagat Fokus på det gröna
Hemlagat Lyxigare fredagsmys
Hemlagat Skolan: Äppel päppel S t m hös a ke v n a
och karaktär, väljer vi i första hand importerade äpplen. Det är bara under hösten som de svenska äpplena säljer bättre. Men vad är så speciellt Trots att svenska äpplen har unik smak med svenska äpplen? Lär dig allt i vår äppelskola! Text ELSA LARSSON Illustration SARA-MARA/SÖDERBERG AGENTUR Svenska äpplen I Sverige finns 282 företag som odlar sammanlagt 25 300 ton äpplen på en yta av 1 494 hektar. Vi äter 13 kg per person och år. Nu under hösten när det är högsäsong för svenska äpplen är hälften av alla äpplen som säljs svenska. Under resten av året sjunker den siffran till 23 procent, trots att vi i dag kan köpa svenska äpplen nästan året om. De äpplen vi importerar kommer i första hand från Italien, Nederländerna, Tyskland och Argentina. Mindre besprutning Vill man undvika rester av bekämpningsmedel ska man välja ekologiska äpplen i första hand och svenska äpplen i andra hand. Här är nämligen några av de farligaste bekämpningsmedlen, som fortfarande används i andra länder, förbjudna. Svenska äpplen får inte heller efterbehandlas med kemiska preparat för att undvika mögel under lagringen. 30 HEMLAGAT
Hemlagat Alla kan göra pasta!
Hemlagat Utvalt: Broccoli
Hemlagat Veckomenyn
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Utblick
Hemlagat Till sist