Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Hallå där
Hemlagat På kakaoplantagen
Hemlagat I säsong: Betor
Rödbetsbiff med rostad potatis och dragonkräm 4 P
ORT 40 MIN 5 rödbetor 1 dl ströbröd 2 dl quinoa, kokt 1 ägg rucola till servering DRAGONKRÄM burk vita bönor 3 msk kapris 1 msk dijonsenap 2 vitlöksklyftor, pressade 1 kg små potatisar 2 msk rapsolja 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Skala och riv rödbetorna grovt. Blanda med ströbröd, quinoa, ägg, kapris, senap, vitlök, salt och peppar. Låt stå 10 minuter. 3. Halvera potatisen och blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Ugnsstek tills gyllene. 4. Forma rödbetssmeten till 4 biffar och lägg på en annan plåt. Sätt in dem med potatisen. Stek biffarna i 10 minuter, vänd dem efter halva tiden. 5. DRAGONKRÄM: Mixa alla ingredienser till dragonkrämen och låt stå kallt 10 minuter. 6. Servera biffar, potatis och dragonkräm med lite färsk rucola. 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Koka rödbetorna 15 minuter. Skala dem och dela i skivor. 3. Blanda crème fraiche och grädde i en skål. Hacka timjan och blanda i. 4. Lägg rödbetorna i en ugnsform och häll på gräddblandningen. Smula över chèvre, salt och peppar. Grädda tills osten har blivit gyllene, ca 20 minuter. 5. Panera gösen i rågmjölet och stek gyllene på båda sidor i smöret. Servera gösen med gratängen och citron. RÖDBETOR 100 g naturell färskost 1 msk vitvinsvinäger 1 kruka färsk dragon salt och peppar Rödbetsgratäng med chèvre till smörstekt gös 4 PORT 50 MIN 1 kg rödbetor 1 dl crème fraiche 2 dl matlagningsgrädde 100 g chèvre 1 msk färsk timjan 4 gösfiléer 1 dl rågmjöl 2 msk smör 1 citron salt och peppar 1 Köpa Rödbetor är tåliga rotfrukter som kan lagras länge. Därför finns de att köpa året runt, men allra godast är de under sommaren som primörer, och nu unTarte tatin på rödbeta med päron och vanilj 4 PORT 1 TIMME 2 dl vetemjöl 100 g smör 2 msk socker 2 äggulor vaniljglass till servering FYLLNING 1 dl råsocker 50 g smör 4 päron 1 rödbeta 1 vaniljstång några blad rosmarin 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Smula mjöl och smör tills de liknar brödsmulor. Blanda i sockret. Tillsätt äggulor och arbeta ihop degen till en boll. Lägg på mjölat underlag och knåda degen tills den blir mjuk. Slå in i plastfolie och lägg kallt minst 30 minuter. 3. Smält råsocker och smör i en ugnsfast stekpanna tills det liknar sirap. Var försiktig, det blir väldigt varmt. 4. FYLLNING: Skala rödbetorna och klyfta dem och päronen. Skrapa kärnorna ur vaniljen. Stek rödbetor, päron och vanilj i smöret och sockret i 10 minuter tills allt är gyllenbrunt. 5. Kavla ut degen på mjölat bord. Kavla så tunt att den kan täcka stekpannan. Lägg degen över stekpannan med frukten, skär ett litet kryss i mitten så att ånga kan komma ut, och baka mitt i ugnen 20 minuter. 6. Ta ut kakan, skär försiktigt loss den från kanten och lägg en tallrik upp och ner på stekpannan. Vänd snabbt på stekpannan och tallriken tillsammans med en kökshandduk så du inte bränner dig. Toppa med rosmarin och servera med vaniljglass. der hösten. De är känsliga för värme så förvara så svalt som möjligt, gärna 3-4 grader om möjligt. 2 Tillaga Kokar du rödbetor med skalet på behålls färgen bättre. Annars läcker en del ut i kokvattnet. Rödbetor kan råhyvlas, rårivas eller ugnsstekas och är supergoda i juice. De är också väldigt nyttiga, fulla av fibrer och vitaminer. Tunt hyvlade röbetor som rostas i ugn med olivolja och salt blir goda och färgglada chips. Gott som snacks eller att smula över sallad! 3 Servera Rödbetornas söta och lite jordiga smak vill gärna kombineras med friska och syrliga råvaror. Fetaost och getost är självklara smakkompisar, liksom nötter. Prova också att baka och göra desserter med rödbetor, till exempel i stället för morötter i en mjuk kaka med frosting. Citrusfrukter, kanel och kapris är också goda att kombinera betorna med. 20 HEMLAGAT
Hemlagat Fokus på det gröna
Hemlagat Lyxigare fredagsmys
Hemlagat Skolan: Äppel päppel
Hemlagat Alla kan göra pasta!
Hemlagat Utvalt: Broccoli
Hemlagat Veckomenyn
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Utblick
Hemlagat Till sist