Buffé 1
A nna Bauer bjuder in till nyårskalas på krogen.
Det blir så när man driver restaurang som håller öppen alla dagar i veckan från sju på morgonen till tio på kvällen. – Att öppna Broms är det bästa och svåraste jag gjort, säger Anna, som nu haft krogen på Karlavägen i Stockholm i ett halvår. Om vi backar bandet lite var det en gång en flicka som växte upp i en matglad familj. Efter grundskolan for Anna ut i världen för att lära sig mer. Hungern på kunskap tog henne till Rom, Chamonix, London och Spanien. Men kockyrket är bitvis slitsamt. Anna tog en paus under ett par år och läste på universitetet i London. Sedan var frågan: Tillbaka till köket eller söka nya äventyr? Livet visade vägen. Under ett besök i Stockholm stötte Anna ihop med Henrik. De två slog ihop sina grytor och bestämde sig för att skapa ett cateringkök hemma i garaget på tomten. Succé direkt. Tre barn och många kulinariska erfarenheter senare var det dags att ta steget fullt ut. Nu driver Anna den krog hon själv saknade. Ett andra vardagsrum med generösa öppettider, eget bageri och delikatessbutik. Så självklart känns det rätt att samla vännerna här. Anna börjar enkelt med bubbel och löjromstoppade chips. Den asiatiska skaldjurscocktailen står på vänt i köket, färdig att dressa med saltsyrlig ponzusås. Som den kock hon är har Anna också preppat varmrätten så långt det går. Gratängen på jordärtskocka och rödvinssåsen ska bara värmas på och köttet få lite yta i stekpannan. Sedan är det klart att servera. Strax före tolvslaget gör kvällens höjdpunkt entré, en elega nt tolkning av desserten pavlova med maränger, len lemoncurd, vaniljyoghurt och bär. Gott nytt år! Välkomna 24 B U F F É 12 • 2013 festfina! Dressa upp chipsen med citruscrème & löjrom.