Buffé 1
I säsong! ICA AKTUELLT Exotiskt nyår Vinter i Sve
rige betyder säsong för exotiska frukter. Perfekt nyårstema! Snitta, kärna ur och fyll dadlar med ädelost, eller linda in i lufttorkad skinka till fördrinken. Toppa en kokospannacotta med passionsfrukt till dessert – mogna exemplar ska se skrynkliga ut. Klyfta sedan kakifrukten sharon och lägg på ostbrickan. Även skalet går att äta. Boka stugmaten! Gott nytt år! ICA MATKASSEN I FJÄLLEN Laxpanna på Norrlandsvis med messmör och gulasch på lövbiff med vitlökskräm. I ett unikt samarbete med Skistar lanserar ICA Matkassen en specialkomponerad matkasse för skidsemestern. Matkassen innehålPsst… Kassen fi nns att köpa med och utan frukost. ler fräscha råvaror till fyra rejäla måltider. – Ingen avancerad utrustning krävs för att laga maten, och vi ger barnvänliga tips så den passar alla i familjen, säger Tove Laveskog, kock i ICA Köket. Beställ ICA MatSKALDJURSFROSSA I FRYSDISKEN Ta ett varv förbi frysdisken inför nyår och upptäck ICAs läckra s ak ldjur. Senaste nyheten är förk kto a vongolemusslor. Utsökta som mellanrätt i en italiensk »pasta vongole« med vitlök, chili, persilja och parmesan. De råa, frysta kungs räkorna, MSCmärkta och från ett hållbart fi ske, gör sig fi nt tillagade i en lyxig s ak ldjurssallad med avokado och citron. kassen i fj ällen på skistar.com senast sju dagar före ankomst. Hämta sedan upp den på ICA i Åre, Sälen eller Vemdalen. 16 MILJONER KRONOR samlade ICA in till Cancerfonden i årets Rosa bandetkampanj. Rekord! Stort tack till alla kunder, butiker och övriga inblandade! SPÅRA KAFFET I KOPPEN ICAs eget kaff e är certifi erat av UTZ, vilket garanterar en ansvarsfull produktion hela vägen. Var kaff et är producerat och hur det ser ut på kaff e plantagen går att ta reda på utifrån kaff esort, förpackningens vikt och produktionsdatum. Sök »spåra maten« på ICA.se. 36 B U F F É 12 • 2013 OXFILÉ I NYÅRSTOPPENFestlig fi lé! Sex av de tio mest besökta recepten på ICA.se nyårsveckan i fj ol var varmrätter med oxfi lé. Listetta blev hasselbackspotatis – gott till vilken fi lérätt som helst! 1. Hasselbackspotatis 2. Inbakad oxfi lé med svamp 3. Hallonsorbet med vaniljmascarpone på chokladkex botten »Vi bjuder på mättande och värmande rätter för aktiva dagar i snön.« tove laveskog och niclas rapp, icas egna kockar som skapat kassemenyn Stylisternas DUKNINGSTIPS En genomtänkt dukning höjer glamfaktorn på nyårsfesten. ICAs stylister Louise Jut hage-Andreasson (t v) och Josefi n Norlin (t h) tipsar. TÄNK TEMA: Här har vi valt grönt, turkost och guld som färgtema på stiltemat fåglar. LJUSSLINGOR PÅ BORDET: Skapar ett mysigt och ombonat skimmer. Strö ut glitter och snåla inte på levande ljus för ett riktigt glimrande nyår. PLACERINGSKORT: Ge varje gäst en egen vattenflaska med sitt namn. Piff a korken med guldspray och glitter, dekorera med fj ädrar. Kundkontakt 020-83 33 33 → kundkontakt@ica.se → ICA.se Duka kreativt! 4. Oxfi lé provençale 5. Dubbelmarinerad oxfi lé 6. Toast skagen 7. Chiligratinerad hummer 8. Helstekt oxfi lé med konjakssås 9. Parmalindad oxfi lé 10. Pepparstekt oxfi lé FOTO CHRISTINA SUNDIEN MED RESERVATION FÖR LOKALA AVVIKELSER I DIN ICA-BUTIK.