Buffé 1
NÄST SIST Gott plockigt slut! ICA Kort: 033-47 47
90 ICA kundkontakt: 020-83 33 33 (helgfri mån–fre, kl 9–15) Tel redaktionen/växeln: 08-505 562 00 Adress: Box 3265, 103 65 Stockholm Besök/Bud: Birger Jarlsgatan 61 E-post: red.buff e@otw.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Anders Svensson Redaktör: Lina Wallentinson, lina.wallentinson@otw.se Receptansvarig: Ellinor Jidenius, ellinor.jidenius@otw.se Art director: Nina Olsson Formgivare: Lars Eriksson Webbredaktör: Camilla Thörnqvist camilla.thornqvist@otw.se Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Korrektur: Peje Hasselqvist Annonsfrågor: Pia Modin Björklund, pia.modin@ica.se Redaktionsråd: Nina Tarukoski, Anders Milbers, Christina Karlsson Produktion: OTW Communication, (miljöcertifi erat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets På ICA.se/buff e hittar du information om rekvisita och matlagningsfi lmer som visar de enklaste handgreppen. Där presenteras också vinnarna i Buff és tävlingar. DÄRFÖR FÅR DU BUFFÉ! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buff é utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kr i månaden eller mer med ICAs kort. Mer info på ICA.se. Klassikern lufttorkad skinka och melon får en twist med lomo, ljuvlig lufttorkad fläskfilé. Och så fyller vi minikrustader med getost och klickar på hjortronsylt – busenkelt och festligt. Tartaren på kallrökt lax kan förberedas i god tid. Recept Lina Wallentinson Foto Eva Hildén Smith GETOST + HJORTRON GER 20 STYCKEN Sätt ugnen på 225°C. Fördela ca 250 g getost i 20 små krustader. Gratinera ca 7 minuter mitt i ugnen. Toppa varje med lite hjortronsylt. LOMO + MELON Trä skivor av lomo och melon bitar på tandpetare eller cocktailpinne. KALLRÖKT LAX + KAPRIS GER CA 20 STYCKEN Skär 200 g kallrökt lax i mycket små bitar. Blanda med 2 msk grovhackad kapris, ½ fi nhackad rödlök, ½ msk dijonsenap, 1 msk majonnäs och ½ dl fi nhackad dill. Fördela på crostini. Garnera med en klyfta rädisa och dill. Vinn 300 kr i matcheckar! 1. Hur förnyar vi brantevikssillen? A. Med äpple B. Med syltlök C. Med senap Nästa nummer kommer 17 januari Cool kål i januari Jennie Walldén bjuder på middag med asiatiska och svenska smaker. Missa inte långkok på koreanska. Och så visar krogen Arirang hur man gör kimchi. En food walk i Madrid och mustiga spanska rätter livar upp i januarimörket. Jenny bjuder på långkok Food walk i Madrid. Vitkål på tre sätt. 2. Vilket nummer fi rar Buff é? A. 100 B. 150 C. 200 ALLTID I BUFFÉ – 50 VINNARE Gör så här: Skriv ner rätt svar på ett vykort och skicka till Buff é, Box 3265, 103 65 Stockholm, eller mejla till tavling.buff e@otw.se eller gå in på ICA.se/buff e – senast den 31 december vill vi ha ditt svar. Vinnarna presenteras på ICA.se/buff e från den 17 januari. 3. Tricket med italiensk maräng? A. Saltlag B. Ättikslag C. Sockerlag 4. Ponzu kommer från? A. Mexiko B. Japan C. Korea 5. Vilken tryff el rankas som bäst? A. Svart B. Vit C. Brun till sist... Många har hört av sig... Men vad tycker du om nya Buffé? B U F F É 1 • 2013 Mejla mig och berätta på tony.wallin@otw.se. 39 Inspiration och matglädje för dig som är stamkund på ICA · nr 12 · 2013 · 39 kr fem läckra tallrikar! DESSERTVäFROSSAlj mellan glace au four, nougattårta & chokladmousse Nyår på Broms TRYFFELbjuder på oväDALENntade upplevelser – häng med! 27 RECEPT VARSÅGOD! MISSA INTE! TRENDIG KNÖL på julbordet! Nyårslyx Var med och tävla om 50 MATCHECKAR Tryff elrisotto med hummerte Nr 200! Buff é fi rar detta med laxbakelse, inbakad oxfi lé & pannacotta!