Buffé 1
Fett gott! VARM DIPP PÅ KRONÄRTSKOCKA I USA är va
rm dipp mycket vanligt. Gott att servera med knapriga crostini. FÖR 6–8 PERSONER (BUFFÉ) 1 burk marinerade kronärtskockshjärtan (ca 300 g) 1 dl plockade basilikablad 1 dl riven parmesan 1 dl majonnäs ½ tsk chiliflakes 1 krm tabasco nymalen svartpeppar crostini till servering GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Låt kronärtskockorna rinna av i en sil. 3. Hacka kronärtskockorna grovt och lägg i en bunke. Finhacka basilikan. 4. Blanda skockorna med basilika, parmesan, majonnäs, chilifl akes, tabasco och ½ krm peppar. 5. Lägg röran i en liten ugnssäker form. Gratinera i mitten av ugnen 15–20 minuter. 6. Servera med crostini. HET KRABBDIPP Inget för fetträdda... Det är svårt att låta bli att dubbeldippa. FÖR 6–8 PERSONER (BUFFÉ) 1 burk krabba (ca 170 g) 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 salladslökar 2 dl riven lagrad ost (t ex västerbottensost) 2 dl majonnäs salt, nymalen svartpeppar crostini till servering GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Häll av vätskan från krabbköttet. 3. Dela, kärna ur och fi nhacka chilin. Strimla salladslöken fi nt. 4. Blanda krabba, chili, salladslök, ost, majonnäs, ½ tsk salt och 1 krm peppar i en bunke. 5. Lägg röran i en liten ugnssäker form. Gratinera i mitten av ugnen 15–20 minuter. 6. Servera med crostini. FÖR ALLA hittar du på ica.se vid respektive recept. BISQUITS Bisquits från sydstaterna i USA är ett lättbakat sconesliknande bröd, till skillnad från i Storbritannien där det är namnet för kex. FÖR 6–8 PERSONER (BUFFÉ) GER 20 SMÅ BRÖD 8 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 125 g kallt smör 3 dl filmjölk (3 %) salt GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Lägg mjöl, bakpulver, bikarbonat och ½ tsk salt i en matberedare. 3. Skär smöret i kuber och lägg i. Kör tills smöret är fi nfördelat. Tillsätt fi lmjölken och kör till en smidig deg, ca 1 minut. Eller nyp ihop smöret med alla torra ingredienser i en bunke, rör ner fi lmjölken. Forma med händerna till en deg. 4. Ta upp degen på mjölat underlag och kavla ut till en 2 cm tjock platta, ca 20 x 20 cm. 5. Lägg degplattan på en bakpappersklädd plåt. Skåra ett rutmönster med en vass kniv så det blir 20 kvadratiska bitar. Det gör inget om hörnen blir lite ojämna. 6. Grädda brödet i mitten av ugnen 15–20 minuter tills det blivit gyllene. Låt svalna. Bryt i bitar. Prova bisquits till frukost med smör och marmelad. Mums! Varm dipp med kronärtskocka och krabba. B U F F É 5 • 201 4 11 t l a ä ttbak