Buffé 1
KYCKLINGGRYTA MED ROSTAT GRÖNT FÖR 4 PERSONER Joh
an brukar torka oliverna separat på en plåt i ugnen på 100°C ca 1 timme. De hackas och strös över vid servering. Men här snabbar vi på tillagningen lite. 400 g kycklinglårfilé 1 stor gul lök 2 vitlöksklyftor 1 selleristjälk 1 burk krossade tomater (400 g) 2 lagerblad 1 tsk torkad timjan 1 msk balsamvinäger ½ tsk chiliflakes olivolja salt, nymalen svartpeppar ROSTAT GRÖNT 250 g broccoli ½ litet blomkålshuvud (ca 400 g) 1 endive (ca 200 g) 1 dl urkärnade kalamataoliver finrivet skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronjuice Vinnare kyckling! RECEPTMAKARE: Johan Fredriksson, 32 år Sambo med Ildikó i Sigtuna. Har en son och två hundar tillsammans. GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225˚C. 2. Rostat grönt: Ansa och skär broccoli och blomkål i buketter. Skär endiven i 4 klyftor. Lägg allt på en bakpappersklädd plåt. Blanda med oliver, citronskal och -juice, 2 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 20 minuter. 3. Skala och fi nhacka lök och vitlök. Skär sellerin i cm-stora bitar. Skär kycklingen i ca 2 x 2 cm stora bitar. 4. Bryn kycklingen runt om i 1 msk olja INSTARECEPT Vinnande Smaka på tre av vinnarrätterna i Buffés instagramtävling! Recept Maria Ekroth, Johan Fredriksson & Elin Carlsson Styling Ylva Bergqvist Foto Jenny Grimsgård Tävla du också! I varje nummer av Buffé utlyser vi en ny instagramtävling med en given råvara, en särskild typ av rätt eller på ett särskilt tema. Följ tävlingen via kontot @tidningenbuffe på Instagram och hashtaggen #buffebilden. Läs mer om månadens tävling på sid 7. För fullständiga villkor, se ica.se/buffe. 18 B U F F É 5 • 201 4 i en stor stekpanna. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Lägg över i en gryta. 5. Fräs lök och vitlök mjuka i 1 msk olja i stekpanna. Lägg över i grytan. 6. Tillsätt selleri, krossade tomater, lagerblad, timjan, balsamvinäger och chilifl akes. Låt småkoka under lock ca 10 minuter. 7. Servera gärna med buljongkokt bulgur. Falukorv med doft av medelhav, mustig kycklinggryta med rostade grönsaker och frasig fisk med pigg ärtpesto. TÄVLA OCH VINN »Kärleksfullt tillagad gryta med spännande, fräscha tillbehör.« AVGJORT #buffebilden