Buffé 1
Kolasås to die for! t SALT PEKANKOLA MED VANILJGL
ASS Inget går upp mot sött och salt ihop! Bjud gärna lite extra fl ingsalt bredvid att strö på kolasåsen. FÖR 6–8 PERSONER (BUFFÉ) 100 g smör 3 dl mörkt eller ljust muscovadosocker 1 dl vispgrädde 1 dl hackade pekannötter 1 tsk flingsalt vaniljglass till servering GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda smör och socker i en kastrull. Låt det smälta ihop under omrörning på svag värme. 2. Rör ner grädden. Koka upp och låt småkoka ca 3 minuter. Tillsätt nötter och salt. 3. Servera nötkolasåsen med vaniljglass. JILLS BITCH & BARBECUE betyder mycket mat och ännu mer musik. Plus en hel del skvaller, vin, fniss och allmänt flams. JALAPEÑOBAKAD FETAOST Ett paket grillad feta förhöjer festen. Ställ fram med en liten kniv och grillade brödbitar. Gott före maten eller som tillbehör. 6–8 PERSONER (BUFFÉ) 300 g fetaost 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk skivade inlagda jalapeños Fint i folie Packa in en fetaost. olivolja nymalen svartpeppar färsk timjan till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg fetaosten i mitten på dubbla folieark, ca 25 x 25 cm. 2. Dela, kärna ur och fi nhacka chilin. 3. Fördela chili, jalapeños och ½ krm svartpeppar över fetaosten. Häll på 2 msk olivolja. 4. Vik ihop folien till ett paket, se till att det sluter tätt. 5. Lägg foliepaketet på grillen ca 10 minuter eller tillaga i mitten av ugnen 15–20 minuter på 225°C. 6. Öppna paketet och garnera med timjan. Servera gärna med grillat bröd. B U F F É 5 • 201 4 13 S a ö tt & s l