Buffé 1
marinad, sås & salsa MED HETTA Med en flaska hot
sauce är det enkelt att hetta till grillmiddagen. Gör en snabblagad barbecuesås, en sötsyrlig apelsinmarinad eller en fräsch mexikansk tomatsalsa med sting. BARBECUESÅS MED KAFFE God som marinad, glaze eller helt enkelt sås. Passar fi nt till nöt- och fl äskkött, till tofu och portabellasvamp. GER CA 2 ½ DL Fräs ½ msk mald spiskummin och ½ msk malen koriander i ½ dl rapsolja i en kastrull ca 2 minuter. Ta från värmen. Tillsätt 2 dl ketchup, 1 msk honung, 1 tsk rödvinsvinäger, 1 msk starkt kaff e och 1 tsk hot sauce med chipotle (t ex tabasco). Häll på väl rengjord fl aska. APELSIN- OCH HONUNGSMARINAD Sötsalt marinad som passar till både kyckling och fl äsk. GER CA 2 ½ DL Blanda 2 fi nhackade vitlöksklyftor, 2 dl apelsinjuice, ½ dl fl ytande honung, 1 ½ msk hot sauce av srirachatyp, 1 msk fi nriven ingefära, 1 dl kinesisk soja och ½ dl rödvinsvinäger i en kastrull. Låt småkoka utan lock ca 10 minuter. Låt svalna. PICO DE GALLO – TOMATSALSA Mexikos nationalsalsa. I originalversionen används färsk chili, men med hot sauce blir det enklare – och väldigt gott! FÖR 4 PERSONER Dela 4 tomater. Gröp ut kärnorna med en sked och skär fruktköttet i riktigt små tärningar. Lägg dem i en skål och blanda med ½ fi nhackad silverlök, 2 msk fi nhackad koriander, 1 ½ msk färskpressad limejuice, 1 tsk grön tabasco och 2 krm salt. a SRIRACHAMAJONNÄS Blanda 1 msk hot sauce av srirachatyp med 2 dl majonnäs, ½ tsk sesamolja och ½ kruka fi nhackad koriander. HET MANGOGLAZE K ko a ihop 250 g fryst, tärnad mango med 2 dl sweet chilisås, ½ msk worcestersås och ev 1 msk rom i en kastrull ca 5 minuter. Mixa slät. Använd som glaze eller sås. apelsin- och honungsmarinad pico de gallo barbecuesås med kaffe Ta en chilistänkare! B U F F É 5 • 201 4 23 Kr t smak på chili x ydd e r Sätt smak med sriracha! Fräschaste salsan