Buffé 1
Grilla som Jill JILL JOHNSON BJUDER PÅ SINA BÄSTA
GRILLTIPS Yummy... STICKY RIBS MED HEMGJORD BBQ-SÅS Inget party utan sticky ribs! Ladda med servetter, för här ska kladdas. Iskallt amerikanskt öl med limeklyfta i är ett måste. FÖR 6–8 PERSONER (BUFFÉ) STICKY RIBS 2 kg tunna revbensspjäll olivolja salt, nymalen svartpeppar flingsalt och chiliflakes till garnering 12 BBQ-SÅS 1 rödlök 3 vitlöksklyftor 1 msk rökt paprikapulver ½ tsk hela svartpepparkorn 1 flaska chilisås (ca 340 g) 1 ½ dl passerade tomater B U F F É 5 • 201 4 1 dl bourbon whiskey 2 dl mörkt muscovadosocker ½ dl äppelcidervinäger Se till att det du ska grilla är rumstempererat (om det inte är fisk). Med ingefära, chili, vitlök och soja går det inte att misslyckas. GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. Ta ut spjällen ur kylen ca 30 minuter i förväg så att de blir rumsvarma. Krydda dem runt om med 1 tsk salt och 2 krm peppar. 2. Lägg spjällen i en bakpappersklädd långpanna med köttsidan uppåt. Täck formen väl med aluminiumfolie. Tillaga i mitten av ugnen i 1 ½ timme. Gör såsen under tiden. 3. BBQ-sås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök, paprikapulver och pepparkorn i 2 msk olja i en stor gryta utan att det tar färg, ca 3 minuter. Tillsätt chilisås, passerade tomater, vinäger, whiskey och Underskatta inte folie. Banan- och chokladpaket är faktiskt löjligt gott. Våga göra fel. Grillning handlar om learning by doing. Ha gärna en plan B. socker. Låt sjuda på svag värme ca 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt. Låt svalna. 4. Ta ut spjällen ur ugnen. Lägg dem på grillen 2–3 minuter per sida. Pensla generöst runt om med BBQsåsen. Upprepa fl era gånger. Passa noga så inte ytan bränns. Låt vila ca 10 minuter. 5. Dela eventuellt spjällen och lägg upp på ett fat. Strö över fl ingsalt och chilifl akes. FÖR ALLA hittar du på ica.se vid respektive recept.