Buffé 1
STEKT TORSK MED ÄRTPESTO Vänd fi sken först i mjö
l, sedan uppvispat ägg och sist panko för en ännu frasigare panering. GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225˚C. 2. Skär potatisen i klyftor. Skala och skär morot och palsternacka i stavar. Lägg allt på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 2 msk olja. Krydda med timjan, ¾ tsk salt och 1 krm peppar. Blanda runt. Rosta i mitten av ugnen 25–30 minuter. 3. Ärtpesto: Mixa alla ingredienser med ½ dl olja. Tillsätt lite vatten om peston känns för fast. Smaka av med salt och peppar. 4. Skär fi sken i bitar. Vänd i panko blandat med 1 tsk salt och 1 krm peppar. 5. Stek fi sken i olja i omgångar i en stekpanna. Servera med ärtpesto, rostade rotfrukter och citronklyftor. FÖR 4 PERSONER 600 g torskfilé, gärna MSC-märkt 500 g potatis 2 morötter 2 palsternackor 1 tsk torkad timjan 2 dl panko eller ströbröd rapsolja salt, nymalen svartpeppar citronklyftor till servering ÄRTPESTO 3 dl frysta, tinade ärter ½ dl hasselnötter, gärna rostade 1 skalad vitlöksklyfta 1 dl riven västerbottensost 1 msk färskpressad citronjuice »Den ärtgröna peston är den smakrika pricken över i.« Vinnare fisk! RECEPTMAKARE: Elin Carlsson, 25 år Student som bor med sin sambo Ludvig i Lund. #supergott MOZZARELLAKORV MED VITLÖKSSPENAT En vardagsklassiker med smak av medelhav. Man kan också hacka samman fyllningen, men om den mixas blir det enklare att fylla korven. »En snabblagad fullträff för alla falukorvsälskare.« Vinnare falukorv! RECEPTMAKARE: Maria Ekroth, 47 år Bor med maken Mattias och tre söner i Lyckeby utanför Karlskrona. FÖR 4 PERSONER 550 g falukorv 2 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 10 soltorkade tomater i olja 1 kruka basilika 2 mozzarella (à 125 g) 1 paket färsk bandpasta, gärna med tomat (250 g) 200 g färsk spenat olivolja, smör salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 225°C. 2. Skala vitlöken. Grovhacka den ena klyftan, skär den andra i tunna skivor. Dela, kärna ur och grovhacka chilin. Strimla tomaterna. Plocka basilikan, spara några blad till garnering. 3. Mixa grovhackad vitlök, chili, tomater, 2 msk av tomatoljan och basilika till en slät röra.Skiva mozzarellan. 4. Skär korven i cm–tjocka skivor men inte rakt igenom. Lägg i en ugnssäker form. Fördela röra och ost mellan korvskivorna. 5. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills osten smält och fått lite färg. 6. Koka pastan. 7. Fräs spenat och skivad vitlök i 1 msk smör i en stekpanna ca 1 minut. Salta och peppra. Garnera med basilikablad. B U F F É 5 • 201 4 19 FÖR ALLA hittar du på ica.se vid respektive recept.