Buffé 1
ICA AKTUELLT Svenska rotfrukter Frossa i morötter
, palsternackor, rotselleri och olika sorters betor från den svenska myllan. Det är nu de är som bäst. Använd i grytor, soppor och gratänger, ugnsrosta eller mixa till len puré. Gärna tillsammans med fi sk och skaldjur! Snabba tipset Fryst lax och torsk i färdiga tärningar – tina och släng ner i grytan, soppan, pastasåsen eller en fräsch pyttipanna! Bjud på fi nfi rre till middag I våras lanserade ICA ett flertal frysta premiumfi skar. Nu utökas även sortimentet i kyldisken med tre välsmakande fi na fi skar. Njut av MSC-märkt torskrygg i bit, odlad fj ällrödingfi lé och ekologisk lax i bit med skinn. Suverän bjudmat eller som lyxig helgmiddag! Förslag på goda fi skrecept fi nns på ica.se/buff e. Lyckas med fi sken Många drar sig för att laga fi sk i tron om att det är krångligt. Ta hjälp av matskolorna på ica.se/buff e. Få bland annat svar på vid vilken temperatur fi sken är klar, vad det innebär det att pochera och bästa sättet att steka fi sk. Märkvärdigt vetande MSC, ASC och Krav är relevanta märkningar att ha koll på när det gäller fi sk och skaldjur. Men vad står de för? Läs mer på ica.se/buff e. KRÄFTFEST NÄR SOM HELST Nu går det att njuta av svenska signalkräſt or året runt. Spana i frysdisken eſt er ICA Seafood Deli-sortimentet, som även rymmer fyra sorters musslor, MSC-märkta kungsräkor, hummer och skaldjursmix. Den som föredrar färska havskräſt or hittar det i kyldisken från ICA Gott liv. »Våra ASC-märkta jätteräkor vannamei odlas i Ecuador och skördas endast när det är fullmåne, då är kvaliteten som bäst.« Peter Berkesten, kategoriansvarig för fryst fisk och skaldjur på ICA MUSSLOR PÅ MINUTEN Delikatessen vinkokta musslor, eller moules marinières som rätten heter på franska, är inte svårt att göra själv. Men ibland är det smart med en genväg! ICAs färska vinkokta musslor innehåller alla ingredienser och är klara på fem minuter i mikron. Perfekt förrätt eller som hel måltid med en bit bröd att doppa i den mumsiga såsen. VISSTE DU ATT… … färska odlade blåmusslor säljs i blå nät och vildfångade blåmusslor säljs i röda. Fiskens gröna smakkompisar Blomkål. Riv blomkålen till ett Här är några matiga tips för en grönare måltid med fi sk och skaldjur. Gröna ärter. Prova en ärtpesto eller ärthummus till panerad torsk, grön ärtsoppa med räkor eller en pasta med kallrökt lax, ärter och citron. Fänkål. Strimla fi nt och fräs med lök till musselkoket, råhyvla tunt och smaksätt med olja, citron, kapris och persilja eller ugnsbaka i skivor och bjud med riven parmesanost. »ris«, blanda med en fräsch dressing eller stek i olja, smör och vitlök. Gott till alla fi skar och skaldjur! Det fi nns annars färdigt blomkålsris att köpa. Färska örter. Blanda persilja, dill och gräslök i en krämig örtagårdssås – en klassiker till inkokt lax! Citron och lime. Särskilt feta fi skar gillar några droppar syrlig citrusjuice. I ustration: Nina Ol on 16 B U F F É 9 • 2015 Kundkontakt 020-83 33 33 → kundkontakt@ica.se → ICA.se MED RESERVATION FÖR LOKALA AVVIKELSER I DIN ICA-BUTIK. FOTO: CHRISTINA SUNDIEN