Buffé 1
TIRADITO En peruansk kombo mellan italiensk carpa
ccio och japansk sashimi. Lika god med tunt skivad lax som med rå bläckfi sk eller pilgrimsmusslor. Bjud som förrätt eller på buff én. FÖR 4 PERSONER 400 g laxfilé i bit (gärna salma- eller Leröy finestlax) 4 msk leche de tigre (se recept) 4 tsk japansk soja 3 msk färskpressad limejuice 1 aji limo eller 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 salladslökar 1 avokado 1 msk rostade sesamfrön GÖR SÅ HÄR: 1. Skär laxen i tunna skivor. Ställ i kylen. 2. Rör ihop leche de tigre, soja och limejuice. 3. Dela, kärna ur och fi nhacka chilin. Skär salladslöken i tunna skivor. Dela, kärna ur och skär avokadoköttet i små tärningar. 4. Fördela laxen på 4 tallrikar. Skeda över såsen. 5. Strö över chili, salladslök, avokado och sesamfrön. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Leche de tigre Den syrliga blandning som hälls över fi sken i en ceviche sägs både bota baksmälla och höja potensen. På vissa restauranger kan man beställa leche de tigre i ett separat glas som en shot, då blandat med öl eller den peruanska starkspriten pisco. På Chicha08 kokar kockarna egen fi skfond som blandas med färsk ingefära och selleri för att få till den rätta smaken. Receptet på fonden fi nns på ica.se/buff e. läckraste laxen! Tips! Om du använder fryst lax är det lättast att skära den i skivor innan den hunnit tina helt. Bröderna Carlos, Nino och Charly Flores bjuder med stolthet på sina peruanska specialiteter. B U F F É 9 • 2015 35