Buffé 1
FÖR ALLA Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri:
välj laktosfria produkter av crème fraiche och matfett. Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche eller Sour supreme och välj mjölkfritt matfett. Bra bjudrätter! Fler festgoda fiskar på ica.se/buffe. Perfekt förrätt! Underbar smakkombo! HALSTRAD PILGRIMSMUSSLA, BLOMKÅLSPURÉ & BRYNT SOJASMÖR En fullträff till förrätt. Blomkålen blir till både len puré och krispigt picklade små »träd«. FÖR 4 PERSONER 300 g pilgrimsmusslor 1 blomkål (ca 350 g) ½ dl ättiksprit (12 %) 1 dl strösocker 1 dl rostade hasselnötter ½ dl crème fraiche ½ msk äppelcidervinäger 1 msk japansk soja 2 msk forellrom rapsolja, smör färsk dill till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Koka upp ättika, socker och 2 dl vatten i en kastrull. Låt svalna. 2. Ansa och skär bort 50 g fina buketter av blomkålen. Skär buketterna i tunna skivor, gärna med mandolin, eller skär i mindre bitar. Lägg blomkålen i ättikslagen och ställ svalt. Låt stå minst 1 timme. 3. Hacka nötterna grovt. 4. Skär resten av blomkålen i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter eller tills den mjuknar. Häll av vattnet. Mixa blomkålen slät med stavmixer eller i matberedare. 5. Tillsätt crème fraiche, vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar och mixa slätt. Håll varm. 6. Smält 25 g smör i en kastrull. Låt bubbla på svag värme tills det blir gyllene och börjar dofta nötigt. Tillsätt sojan och ställ åt sidan. 7. Ta ev bort det lilla muskelfästet från musslan. Torka musslorna Tips! Stekta små kantareller är gott att strö över. torra med hushållspapper. 8. Stek musslorna i 1 msk olja i het panna ½ –1 minut per sida. Krydda med 1 krm salt och ½ krm peppar. Tillsätt 1 msk smör mot slutet och ös musslorna med smöret. 9. Fördela purén på 4 tallrikar. Toppa med pilgrimsmusslor, picklad blomkål och forellrom. Ringa över det brynta sojasmöret och strö över hasselnötterna. Garnera med dill. Servera genast. B U F F É 9 • 2015 9