Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10 BULJONGKOKTA REVBEN Revben tar lång
tid att grilla, och man får passa och vända. Buljongkokar du revbenen före behöver de bara 10-15 minuter på grillen, dessutom sköter det sig självt på spisen medan du förbereder resten av grillmenyn. FÖR 4 PERSONER 11/4-11/2 kg tjocka revbensspjäll ca 11/2 liter buljong GRILLOUA: 2 msk soja 1 msk olja 1/2 dl finhackade örter (gärna timjan) 2 msk mango chutney GÖR SÅ HÄR: 1. Koka spjället sakta i buljong i ca 1 timme - eller till dess att köttet släpper lätt från en gaffel som sticks i. Skumma av. 2. Ta upp spjället och låt rinna av. Skär det i bitar. 3. Blanda samman alla ingredienser till grilloljan. Pensla bitarna med detta. 4. Grilla spjällen i 6-8 minuter på vardera sida FÖR ALLA? Buljongkokta revben innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. FRITTATASNIBBAR Omelett på italienska kan innehålla det man gillar mest. Vi valde ost, örter och oliver, men prova rucolasallad eller lite skivad salami eller mozzarellaost. Kan ätas varm, men är god kall också. FÖR 4 PERSONER 6 ägg 3 dl matlagningsyoghurt 2 rödlökar 1 dl oliver 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 dl riven lagrad ost, gärn a Västerbotten 1 dl löst packade basilikablad 1 msk matfett GÖR SÅ HÄR: 1. Vispa samman ägg och matlagningsyoghurt. Skala och skiva löken. Halvera oliverna 2. Blanda samman alla ingredienser i en bunke och krydda. Häll smeten i en stekpanna med varmt matfett. 3. Grädda tills frittatan har stelnat helt, vänd en gång och ge den lite färg på undersidan. Skär i snibbar. FÖR ALLA? Fnttatasnibbar innehåller inte gluten. Mjölk och ägg ingår. TOMAT-OCH RUCOLASALSA God salsa och vacker i färgen. Använd väl mogna tomater, gärna i olika färger så blir salsan ännu vackrare. Går bra att förbereda. FÖR 4 PERSONER 1 kruka rucolasallad 2 vitlöksklyftor 4 tomater 1 tsk vinäger 2 msk olivolja 1/2 tsk strösocker 1 tsk salt 1 krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj, hacka eller klipp salladen i mindre bitar. Ta undan några vackra blad att gamera med. 2. Skala och finhacka löken. Tärna tomaterna Blanda samman allt i en skål. 3. Tillsätt vinäger, olja, strösocker, salt och peppar. Rör om. FÖR ALLA? Tomat- och rucolasalsa innehåller inte gluten, mjölk eller ägg.
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48