Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33 G rund recept för smakgivare till ba
rbecue Glue och rub kallas två viktiga smakgivare i äkta amerikansk barbecue. Glue är en blandning av »våta« smakgivare med barbecuesås i grunden. Rub består av en blandning av torra kryddor. Glue, som betyder klister, används för att få ett rikligt lager med kryddor att täcka ytan på det som ska barbecue-grillas. Grundrecept GLUE 2 dl barbecue-sa s på flaska (Carolyn använder Country Bob All Purpose Sauce, men man kan prova sig fram med olika sorter, tex går det bra att använda hoisinsås och grilloljor) 1 dl honung 1 dl lönnsirap GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda samman ingredienserna. Förvara svalt/kallt. FÖR ALLA? Välj barbecue-sas som passar vid ev allergi. Grundrecept RUB 11/2 dl socker 11/4 dl salt 4 msk svartpeppar 4 msk paprikapulver 1 msk salvia 2 msk vitlökspulver 2 msk lökpulver 2 msk chilikrydda 1/2 tsk kajennpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda samman ingredienserna. Förvara i tättslutande burk eller plastpåse. FÖR ALLA? Rub innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Långt tid för barbecue-grillning Genom att tillaga råvaran i låg temperatur krävs det betydligt längre tid än vad man är van vid, det är inte ovanligt med 8-10 timmar. De tider som anges i recepten här är väl utprovade men det finns faktorer som kan påverka tiden. Det gäller såväl den egna grillen som råvaran som ska tillagas. Om råvaran håller på att få en riktigt mörk färg (på väg att brännas) får man linda in den i tättslutande aluminiumfolie och laga klart i grillen eller i ugnen. Det senare alternativet är klart smidigare då råvaran inte tar smak av träspån eller rök efter det att den lindats in i folie. Första och andra gången man barbecue-grillar är det bra att ägna större delen av tiden vid grillen. Av naturliga skäl är barbecue i första hand en sommarföreteelse. I den amerikanska södern börjar säsongen i mars och sträcker sig in i oktober. Under den perioden kan de riktiga entusiasterna delta i stora barbecue-tävlingar varje helg. Stephanie Wilson (bilden) är stolt vinnare av ett förstapris i kyck lingklassen i whiskeytdlverkaren Jack DaniePs tävling, som hålls i Lynchburg, Tennessee, varje år. Tävlingsdeltagarna håller hårt på sina hemliga recept, men Stephanie har varit generös nog att delge Buffé en variant av sitt vinnande kycklingrecept (se sid 36).
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48