Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 GRILLADE TORTILLABRÖD MED TONFISKSAL
LAD FÖR 4 PERSONER 2 burkar tonfisk i vatten å 200 g 1 liten rödlök 1 dl majonnäs 1 msk fransk senap 2 msk finhackad röd paprika salt, peppar 4 tortillabröd (för wraps) olja SALLAD: 1 liten rödlök 2 tomater 50 g parmesanost i bit 150 g spröda salladsblad 1 dl marinerade oliver 1/2 dl färdig vinägrett GÖR SÅ HÄR: 1. Häll av tonfisken. Pressa ut så mycket vätska som möjligt. Skala och finhacka rödlöken. Finfördela tonfisken med en gaffel och blanda den väl med majonnäs, senap, rödlök och fin18 hackad paprika. Smaka av med salt och peppar. 2. Fördela tonfisksalladen på 2 tortillabröd och bre ut den så att den täcker jämnt ut mot kanterna. Lägg på de två återstående tortillabröden. Pensla sidorna lätt med olja. 3. Rosta/grilla de fyllda tortillorna 3-4 minuter. Vänd dem efter halva tiden med en stekspade. Lägg över på en skärbräda. 4. Salladen: Skala och skiva rödlöken tunt. Skiva tomaterna Hyvla parmesanosten grovt. Blanda samtliga ingredienser till salladen och arrangera på tallrikar. Skär upp tonfisktortillorna i tårtbitar och lägg upp dem bredvid salladen. FÖR ALLA? Grillade tortillabröd med tonfisksallad innehåller gluten, ägg och mjölk. Ändra så här till glutenfritt: välj glutenfritt bröd. Äggfritt: uteslut majonnäsen och använd i stället créme fraiche eller kesella. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, lysozym. Kontrollera dessutom innehållet i tortillabrödet. Mjölkfritt: uteslut parmesanosten och kontrollera innehållet i tortillabröden. SPETT MED BACONUNDAD KYCKLINGLARFILÉ OCH FRUKTIG CHUTNEY FÖR 4 PERSONER 12 kycklinglårfiléer, ca 900 g 1 - 2 paket skivad bacon å 140 g olja, salt, peppar 2 bifftomater 4 skivor landgångsbröd 2 dl mango chutney 1 msk finhackad persilja GÖR SÅ HÄR: 1. Rulla in lårfiléerna i baconskivor. Trä dem på spett. Pensla dem lätt med olja och grilla i 12-15 minuter. Vrid spetten då och då under grillningens gång. Satta och peppra. 2. Skär tomatema i cm-tjocka skivor. Torka dem försiktigt med hushållspapper, pensla lätt med olja och grilla dem hastigt på en sida. 3. Rosta bröden på grillen och lägg upp på tallrikar. Lägg på tomatskivor. Pensla spetten med lite av mango chutneyn och strö över persiljan. Lägg spetten på bröden. Servera en skål med resterande chutney bredvid. Buffé 5/2002
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48