Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35 GRILLADE GRÖNSAKER FÖR 6- 8 PERSONER
1 röd paprika 1 grön paprika 1 gul paprika 1 grön zucchini ev 1 gul zucchini 6 vårVsticklökar 1 rödlök 2 morötter 20 sockerärter MARINAD: 4 msk olivolja 2 hackade vitlöksklyftor 1 dl citronjuice (2 citroner) 1 msk worcestersås 2 msk örtsalt GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda ingredienserna till marinaden i en stor skål. 2. Skölj alla grönsaker. Skär paprikorna i avlånga bitar, zucchinin och purjon i cm-tjocka skivor och löken i klyftor. 3. Skala och skär morötterna diagonalt i bitar. Koka dem halvmjuka. Kyl genast under rinnande kallt vatten. 4. Blanda ner grönsakerna i marinaden. Låt dem marinera i minst ett par timmar. 5. Grilla utan lock på en plåt eller i en wok över hög värme tills grönsakerna är mjuka men krispiga Rör om några gånger. FÖR ALLA? Grillade grönsaker innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. INBAKAD BRIE FÖR 4- 6 PERSONER 200 g brieost 3-4 msk apelsinmarmelad 1 färdigkavlad, kyld smördeg, ca 300 g 1 ägg GÖR SÅ HÄR: I.Sätt ugnen på175°C. 2. Placera degen på bakplåtspapper/duk. Lägg osten i mitten av degen. Sprid ut ett lager marmelad på osten och slå in osten med marmeladen i degen. 3. Lägg på ett »lock« av deg om den inte täcker. Vispa upp ägget och pensla på degen. Om det blir deg över kan man använda den som dekoration i form av tex löv. Pensla alla detaljer. 4. Baka i ugnen i ca 15 minuter. Om osten tryter ut är det bara att skeda upp den på tallriken. FÖR ALLA? Inbakad brie innehåller gluten, mjölk och ägg. THAILÄNDSK FLÄSKFILÉ MED INGEFÄRA FÖR 4- 6 PERSONER 2 hela fläskfiléer MARINAD: 1 dl soja 1 dl vinäger 1 dl olja 2 msk riven ingefära 2-3 pressade vitlöksklyftor 1 tsk peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med marinaden. Blanda soja, vinäger, olja, ingefära, vitlök och peppar i en skål. 2. Lägg ffäskfiléerna i dubbla plastpåsar (i USA använder man ofta en stor plastpåse med dragkedja). Häll i häfften av marinaden och förslut påsen. Marinera i kylen i minst 3 timmar, gärna över natten. 3. Tänd grillen och lägg på locket. Barbecuegrilla, se sid 37, filéerna i 2-3 timmar i 110°C. Pensla med marinad varje halvtimme. FÖR ALLA? Thailändsk fläskfilé med ingefära innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Efterrätt LUNCHEON CAKE 1 sats sockerkaksmix 2 satser marsanpulver + mjölk 1 burk krossad ananas, ca 400 g (avrunnen) 2-3 dl vispad grädde GÖR SÅ HÄR: 1. Baka sockerkakan enligt receptet på förpackningen, helst i en glasform. Grädda något kortare tid än vad som anges på förpackningen. 2. Förbered marsankrämen. 3. När kakan svalnat, täck den med ett lager ananas. Täck med marsankrämen och toppa med vispgrädde. Kyl i minst 1 timme. FÖR ALLA? Luncheon cake innehåller gluten, mjölk och ägg.
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48