Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 GriHplock Coola prylar När solen gas
sar som bäst behöver vi kyla Speciellt i bilen, både för att kyla drycker och för att inte bryta kylkedjan för känsliga råvaror. Här ett par bra lösningar som även kan kopplas till 220 V-uttag med hjälp av adapter. 1 r Elkylbox En lyxigare variant av kylväska. Man kopplar in boxen till bilens cigarettändaruttag så funkar den som ett kylskåp medan man åker iväg på utflykt eller till landet. Väl på plats kan man med en omformare koppla den till 220 Veluttaget. Ca 595 kr på Maxi. Kylskåp För dig som vill ha med ett riktigt kylskåp på semestern. Kopplas till bilens cigarettändaruttag, eller med omformare till 220 V-eluttag. Ca 1 295 kr på Maxi. GALLER FÖR FISKEN Många gånger är det svårt att grilla fisk då fiskköttet lätt fastnar i grillgallret - och för mycket olja vill man ju inte ha på. Bästa knepet är då att använda ett klassiskt halster. Sådana finns nu i ny tappning. Här ett från Sagaform, kostar ca 189 kr. Bränn inte korven! Grilla inte för hårt och undvik alltid bränt kött. Grilla aldrig över öppen låga, utan börja tillagningen när vedbrasan brunnit ut eller det har blivit en askgrå grillbädd av kolen. Livsmedelsverket konstaterar att PAH-halten i korv som grillats över eld är 250 gånger högre än i korv som stekts i ugn eller stekpanna eller som grillats över en grillkolsglöd. Använd ved av lövträd eller kvalitetsmärkt grillkol/-briketter, inte kottar, gran, tall eller impregnerat virke. Låt inte fettet från maten droppa ner på glöden eftersom det omvandlas till skadliga ämnen i den höga temperaturen. Pensla inte ny grillolja på maten under grillningen. KÖTT I TOPP 96 procent svarar »kött!« när man frågar vad de grillar. Men 43 procent har faktiskt upptäckt att man även kan grilla fisk. MINA 3 BÄSTA GRILL VINER Catarina Hiort af Omäs, vinskribent i Svenska Dagbladet och vice ordförande i föreningen Munskänkarna, föreslår: 16352, La kewood Shiraz 2001, Yaldara Wines, Australien, 65 kr. Ett rödvin som passar utmärkt till grillade lamm- eller fläskkotletter som fått ligga och dra i en kryddig marinad. Doften är fruktig med drag av peppar, mynta och mörka bär, och smaken är kryddig med fin frukt och bra struktur. 26544, Bellingham Cabernet Sauvignon 2000, Douglas Green Bellingham, Sydafrika, 89 kr. Det här vinet dricker jag gärna till grillade biffar; nötkött eller vilt. Ett fylligt rödvin som har stor, ganska yppig doft av körsbär och svarta vinbär och fruktig, eldig smak med sträva men balanserade tanniner. 16653, Fetzer Sundial Chardonnay 2000, Kalifornien, USA 89 kr. Ett smakrikt vitt vin som gifter sig lika fint med de grillade laxkotletterna som med kycklingspettet. Doften är ung och frisk med drag av exotisk frukt och smaken är smörig, eldig och kryddig med fint balanserad fruktsyra. T / / Dry Martini: Klassisk drink före maten Mytomspunnen och ofta överdriven. Så här ska den göras: is, 8/9 gin av god sort och 1 / 9 Nouilty Prat blandas. Isen silas av. En oliv. GOTT PÅ BURGAREN Hamburgare kan man också grilla! Detta är en god dressing till: Rör ihop 2 dl ajvar relish, 1 msk flytande honung, 1 dl matlagningsyoghurt och 1 msk rödvinsvinäger.
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48