Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 En dag vid grillen Fredag eftermiddag
, slinker in i butiken och handlar ett par rejäla bitar tjocka revbensspjäll och tvä hela fläskkarréer. Det blir över fem kilo! Prislappen stannar pä drygt 25 0 kronor. Inte illa. Väl hemma är det dags att blanda »glue«, ett nytt engelskt uttryck som givetvis inte går att översätta... Ner med köttet i den klistriga marinaden och sä är det dags att blanda »rub'n«, eller helt enkelt grillkryddan. Köttet läggs i kylen. Lördag förmiddag. Nu är det läge att »rubba« köttet. Den mesta vätskan far rinna av. Köttet läggs i folieklädda formar, och sä strör jag över grillkryddan - den ska täcka runt om. Nu får köttet ligga och vänta ett par, tre timmar i kylen. Jag gör sallad, ett par lätta såser, och sedan är det äntligen dags att tända grillbriketter och blötlägga träbitar; det blir ek och äppelträ som finns i vedboden. Efter en halvtimme kan briketterna läggas i klotgrillen. Pä med locket, stängda ventiler. Temperaturen hamnar på i50°c . Fem minuter senare är den nere i i20°c . Nu ska folieformarna med köttstyckena läggas pä grillgallret. Locket pä, ventilerna öppnas lite. Värmen når i30°c . Äntligen tid för att släcka törsten med en kall öl. Fyra timmar, och en påfyllning av askgrå briketter, senare: dags att rulla in köttstyckena i aluminiumfolie. Därefter får de ligga några timmar i ugnen, ca 8o°c. Nä r gästerna anländer tänder jag grillen igen, men nu är det bara för syns skull som jag läter köttet ligga på en stund. Det doftar fantastiskt. På skärbrädan syns det hur möra och saftiga köttbitarna är. För att inte tala om smaken: tung, rökig och lite söt.. . Jag säger bara: go barbecue! TONY WALLIN CHEFREDAKTÖR ICA satsar på Blodomloppet! Situationen ät, som ni säkert vet, att vi behöver fler blodgivare i Sverige. Eftersom blod inte kan tillverkas på konstgjord väg och bara kan lagras i sex veckor är blodgivarnas regelbundna insats livsviktig. Blodomloppet är en serie motionslopp som samarrangeras av lokala idrottsföreningar och blodcentraler, och för första gången är IC A med som en huvudsponsor. Genom att delta i Blodomloppet ger man sitt stöd till en god sak och får på köpet både skön motion och en trevlig upplevelse. Förhoppningsvis blir många samtidigt inspirerade att ställa upp som blodgivare. Blodomloppet genomförs i år på åtta orter med start den zz maj. Alla deltagare belönas med t-shirt och medalj, och varje lag får en picknickkasse från ICA . IC A kundkortsinnehavare får minst Z 5 procents rabatt på startavgiften. Utöver att IC A sponsrar själva Blodomloppet kommer många butiker att ordna egna aktiviteter både i anslutning till loppen och senare. Blodbussar kommer tex på besök, och de som lämnar blod bjuds på något gon att äta i butiken. Så samla några vänner, arbetskamrater eller familjemedlemmar och kom med! I fjol deltog drygt 9 000 personer, och i år hoppas vi naturligtvis på ännu större uppslutning och många nya blodgivare. Kenneth Bengtsson VD ICA Handlarnas AB Förberedd grill 4 Grillat med bröd 17 Receptregister Biffspett i baguette 17 Buljongkokta revbensspjäll 10 Champinjoner å la greque 24 Chorizosandwich med ajvar 19 Citronkräm 9 Dillslungad potatis 4 Float 47 Frittatasnibbar 10 Fänkålschutney med saffran 25 Getostsås 15 Glaze 24 Glue 33 Grillad gravad lax 4 Grillade grönsaker 35 Quick & Easy 2.3 Äkta barbecue rj Grillade lammkotletter 36 Grillade tortillabröd med sallad 18 Grillsmör 13 Hamburgerdressing 27 Inbakad brie 35 Jordgubbsshake 15 Juniorburgare med falukorv 21 Kräftsallad 9 Krämshake 15 Lammfärsbiffar 7 Lemoncurd 29 Lime- och pepparrotskräm 4 Luncheon cake 35 Lök- och senapsrelish 25 Marinad 25 Grulplock 13-47 Barbecue-tips 37 Max 15 minuter - fem recept 42 Melondrink 38 Mom's famous cheesy potatoes 36 Mynta- och saffranscouscous 7 Nachos med fajitastrimlor 47 Revbensspjäll 36 Rimmad grillad torsk 9 Rostad paprikasallad 25 Rub 24, 33 Spett med baconlindad kyckling 18 Stephanies prisbelönta kyckling 36 Tebål 29 Thailändsk fläskfilé med ingefära 35 Tomat- och rucolasalsa 10 Zucchinisallad med mandel 24 Fler grillrecept finns på www.ica.se Redaktion , tel : 08-728 23 00 Redaktion , adress : Box 6630, 113 84 Stockholm E-post : red.buffe@for)aget.icase Annons , tel : 021-194000 Annons , adress : Stora gatan 41 , 72185 Västerås ICA Kundkor t 033-474790 Övriga frågor : 020-83 33 33 (vardagar 9-16) F>renumeration: 021-194602 Pris: 220 kr/helår Chefredaktör : Tony Wallin Ansvarig utgivare : Kenneth Bengtsson Redaktionssekreterare : Ann a Gidgård Kock : Jacob Gray Redaktionsassistent : Richard Carlsson Annonssäljare : Glenn Braun 021-194256 Redaktionsråd : Eva Buren , Irene Falkbrink Norrman, Jan-Åke Karlsson, Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg , Nina Tarukoski, Marie Lindgren Produktion : ICA förlaget A B Repro : Fagerblads Tryckeri : Roto Smeets
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48