Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36 REVBENSSPJÄLL FÖR 4- 6 PERSONER 11/2
-2 kg tjocka revbensspjäll i 3 bitar 1/2 sats glue, se recept på sid 33 1/2 sats rub, se recept på sid 33 GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg revbensspjällen med benen uppåt. Dra bort den tunna hinna som täcker benen. 2. Lägg spjällen i 3 omgångar dubbla plastpåsar. Täck med ett jämnt lager glue. Låt ligga i kylen över natten. 3. Ta ut revbensspjällen och gnid/massera in rub (kryddorna) på båda sidor av köttet. Låt ligga kallt i 2 timmar. 4. Tänd briketterna, lägg på valfri träsort (blötlagda flisor/bitar) och lägg på locket. Justera luftspjällen så att temperaturen blir ca 130°C. Barbecue-grilla* revbensspjällen i 4 timmar. 5. Lägg revbensspjällen på aluminiumfolie med benen nedåt. Pensla på ett lager valfri barbecue-sås, spraya med äppeljuice. 6. Slå in revbensspjällen i aluminiumfolie, riktigt täta paket. Lägg paketen i gnllen eller i ugnen (75-100°C). Låt dem ligga i ytterligare 4 timmar eller tills köttet är riktigt mört. FÖR ALLA? Revbensspjäll innehåller inte gluten, mjölk eller ägg om »rätt« barbecue-sås används. Potatisgratäng MOM S FAMOUS CHEESY POTATOES En potatisgratäng med amerikansk tyngd. Kanske inte det tillbehör som passar bäst till barbecue-kött, men mycket god till tex tunna skivor rökt kalkon eller lufttorkad skinka. Ett tips! Ersätt smält smör och cornflakes med 1 - 2 dl rostad lök. Smalare och smakrikare. FÖR 6 PERSONER 600 g fryst tärnad potatis (otinad) 2 dl créme fraiche 1 burk krämig kycklingsoppa, ca 300 g 2 dl riven cheddarost 2 msk hackad persilja 2 dl krossade cornflakes 25 gram smärt smör + smör till formen salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Blanda créme fraiche, soppa, ost och persilja i en stor skål. Tillsätt potatisen. Salta och peppra. Blanda ordentligt. 3. Häll över blandningen i en smörad form. Grädda i 45 minuter. Rör om emellanåt. 4. Häll corn flakes i en plastpåse. Smula sönder den. Häll i det smälta smöret. 5. Häll cornflakesblandningen över potatisen. Ställ tillbaka i ugnen i ytterligare 10 minuter. 36 Pärska jordgubbar som doppas i créme fraiche och råsocker är bra aptitretare inför de »tunga« kötträtter som ska följa. GRILLADE LAMM KOTLETTER FÖR 4 PERSONER 8 lammkotletter, ca 2 112 cm tjocka MARINAD: 1 dl balsamvinäger 2 msk vatten 2 msk havssalt 1/2-1 msk chilipulver 1 krm vitpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda marinaden i en mixer i några minuter. 2. Lägg lammkotletterna i dubbla plastpåsar. Häll i marinaden. Marinera i 2 timmar. 3. Grilla på hög värme i 3-5 minuter eller tills lammet är lagom genomstekt. Servera genast. FÖR ALLA? Grillade lammkotletter innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. STEPHANIES PRISBELÖNTA KYCKLING FÖR 4- 6 PERSONER 8-12 kycklinglår eller 4-6 -klubbor 1 flaska barbecue-sås, ca 2 dl 1/2 sats glue, se recept på sid 33 1/2 sats rub, se recept på sid 33 GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg kycklingbitarna i dubbla plastpåsar. Häll på glue tills kycklingen är täckt. Marinera över natten. 2. Ta upp kycklingbitarna. Gnid/massera in rub så det täcker. Låt ligga kallt i 2 timmar. 3. Tänd grillen, lägg på locket och justera värmen med luftventilerna tills temperaturen är 130°C. Lägg på valfri träsort (blötlagd). 4. Barbecue-grilla* kycklingen i 3 timmar. Spraya med äppeljuice varje halvtimme. 5. Fyll en aluminiumform till en tredjedel med barbecue-sås. Lägg kycklingen i formen. Täck med aluminiumfolie runt hela paketet, det ska bli riktigt tätt. Ställ in formen i grillen eller i ugnen (75-100°C) i ytterligare 3 timmar eller tills kycklingen är riktigt mör och saftig. FÖR ALLA? Stephanies prisbelönta kyckling innehåller inte gluten, mjölk eller ägg om »rätt« barbecue-sås används. *Se tips på barbecue-grill i vanlig klotgrill. FÖR ALLA? Moms famous cheesy potatoes Man känner igen barbecue-specialister på deras lyckliga leinnehåller gluten och mjölk. Ägg kan förekomma i soppan. dem s r ökmdränkta kläder... och deras grisbrevlådor.
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48