Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 J . rr/ - K Grillen symboliserar det
enkla köket, men det är inte det snabbaste. Medan kolen tänds hinner man göra en glaze eller en torr kryddblandning (rub). Marinad behöver lite längre tid, så den bör planeras och förberedas. Tillbehören till det grillade kan varieras mycket, här är några tips. R RUB är en blandning av torra kryddor som används vid grillning. Kryddblandningen gnids in i kött, fågel eller fisk. Råvaran penslas sedan lätt med olja och grillas - värmen får inte vara så hög att kryddorna bränns. För 8-10 personer: Blanda 2 msk paprikapulver, 1 krm kajennpeppar, 11/ 2 tsk brun farin, 1 tsk stött fänkål, 1 krm spiskummin, 1/2 tsk salt 1 krm grovmalen svartpeppar och 1 tsk torkad vitlök Gnid/klappa in kryddblandningen i råvaran som ska grillas. Kyckling passar bra att grillas med rub. ZUCCHINISALLAD MED ROSTAD MANDEL OCH OUVER Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Skiva 1 gul och 1 grön zucchini, ca 700 g, i 1/2 cm tjocka skivor och koka dem mjuka i 4-5 minuter. Häll av i ett durkslag och kyl dem snabbt i kallt rinnande vatten. Låt rinna av. Blanda zucchinin med juicen från 1/2 citron, 1/2 dl olivolja, 1 dl rostad sötmandel, 1 dl grovhackad persilja, 1 ask delade körsbärstomater å 250 g, 2 dl svarta oliver, 1 liten finhackad rödlök och 1 pressad vitlöksklyfta. Salta och peppra. Låt detta stå och dra i 10 minuter före servering. Gott till grillad kyckling. GLAZE är en tjockflytande kryddig sås som penslas över råvaran mot slutet av grillningen. Glazen ger en snygg glansig, lackartad yta, och givetvis även god smak Basrecept för 8-10 personer 1/2 röd chilifrukt urkärnad och finhackad 112 gul lök, finhackad 1 vitlöksklyfta, finhackad 1 msk olja 2 dl mango chutney 1 tsk konc kycklingfond + 1 dl vatten 1 tsk ljus maizena redning 1/2 tsk salt Gör så här: Fräs chili, lök och vitlök mjuk i en kastrull med olja. Rör ner chutney, fond och vatten. Låt småputtra i 5 minuter. Red av med maizena och smaksätt med salt Slätmixa såsen i matberedare eller med mixerstav. Häll över i en skål och låt svalna. Pensla köttet under och efter grillning. Passar även bra som god sås att ser vera bredvid. CHAMPINJONER A LA GREQUE Koka upp 2 dl torrt vitt vin, 2 dl vatten, 2 msk olivolja, 1 1/2 msk målen koriander, 3 msk tomatpuré, 1 msk fransk senap, 1 msk socker och 1 msk pressad citronjuice i en vid kastrull. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar. Red av såsen med 2 tsk ljus maizena redning. Lägg i 2 burkar hela, avrunna champinjoner å 400 g och låt svalna. Rör ner 2 dl finhackad purjolök. Gott till grillat nötkött, gärna med ett grillat bröd till.
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48