Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4 Den enkla grillfesten förbered genom
att koka, grava eller marinera Om man förbereder grillmaten en dag eller flera dagar i förväg kan det bli riktigt enkelt att ha grillfest Dessutom är det mycket lättare att lyckas. Kött som är kokt i buljong behöver inte så lång tid på grillen och riskerar inte att bli bränt Och det blir extra mört Rimmad och gravad fisk har en god smak redan när det läggs på grillgallret Och färsspett är nog det allra enklaste - det har en god smak och kan inte bli segt Välj sedan bland tillbehören: saffranscouscous, tomat- och rucolasalsa, dillslungad potatis och olika röror och smaksatta smör. AV BITTE E.SON FORSBERG FOTO ANDERS NORSELL GRILLAD GRAVAD LAX Grävning kan göras och förberedas i god tid. Grava gärna med olika smaker, vi valde örtvarianten. Därefter går det på nolltid att grilla laxen, som är smaksatt och klar. Servera med dillslungad potatis. Allt kan förberedas, men då får du servera potatisen kall i stället för ljummen. FÖR 4 PERSONER 600-700 g benfri lax (gärna mittbiten) 2 msk olja GRÄVNING: 2 msk salt 21/2 msk strösocker 3/4 msk grovkrossad vitpeppar 1 dl finhackad dill (dillstjälkarna kan användas) GÖR SÅ HÄR: 1. Plocka bort småben från laxen. 2. Blanda samman alla ingredienser till gravningen i en plastpåse. 3. Lägg ner laxen i påsen och se till så att ingredienserna täcker laxen. Pressa ut luften och knyt till. Lägg påsen i kylen ca 1 dygn. 4. Ta fram fisken, torka av och skrapa bort gravningskryddorna. Skär fisken i 4 bitar. 5. Pensla med oljan och halstra i ca 1 minut på var sida nära glödbädden. 4 DILLSLUNGAD POTATIS En enkel rätt som alltid är lika god när man har tillgång till färskpotatis. FÖR 4 PERSONER 10 mellanstora potatisar 1 rejäl knippa dill 2 msk smör eller margarin kapris GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och koka potatisen al dente, det ska vara lite tuggmotstånd. 2. Finhacka dillen. Häll av vattnet från potatisen och låt den svalna lite. 3. Skär potatisen i bitar och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt dill och matfett, vänd runt allt tillsammans. 4. Blanda med kapris och garnera med lite dill. Servera. FÖR ALLA? Grillad gravad lax innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Dillslungad potatis innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. Ändra så här till mjölkfritt: använd mjölkfritt margarin i stället för smör. Lime- och pepparrotskräm innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. LIME- OCH PEPPARROTSKRÄM Röror, såser eller salsa är bra som tillbehör till det mesta grillat. De går snabbt att röra ihop, så gör ett par stycken så att gästerna kan välja och smaka sig fram. FÖR 4 PERSONER 2 dl matlagningsyoghurt 1 msk riven färsk pepparrot skal av 1 limefrukt juice av 1 limefrukt salt peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda samman yoghurt och pepparrot i en skål. 2. Blanda ner limesaft och skal. Smaka av. 3. Servera till fisken och toppa med lite riven pepparrot.
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48