Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42 Max 15 minuter AV BIRGITTA RASMUSSON
(ICA PROVKÖK) FOTO KENT JARDHAMMAR RECEPTEN ÄR BERÄKNADE FÖR 4 PORTIONER Vårlig spagetti Koka ca 280 g spagetti enligt förpackningens anvisning. Skala eller skrapa 3-4 morötter och skiva tunt . Låt dessa och 1 pake t broccoli, ca 300 g, koka med i pastan de sista 4 minuterna. Skölj och strimla 1 knippa salladslök. Skölj, kärna ur och strimla 1 röd paprika . Strimla 1 knippa basilika. Blanda salladslök, paprika och basilika i en skål. Vispa ihop 3 msk olivolja och 2 msk pressad citronjuice med 1 krm svartpeppar och 1-2 krm salt. Häl l dressingen i grönsaksskålen och rö r om . Låt pastan rinna av och blanda med grönsakerna. Servera med bröd. Skaldjurspanna Vispa samman 6-8 ägg med 1 dl vatten, 1/2 dl hackad gräslök, 1 krm salt, 1 krm peppar. Smält 1 msk margarin i en stor stekpanna. Häll i smeten och grädda en fransk omelett. Lyft med gaffel så at t all smet rinner ner. Nä r ytan fortfarande ä r krämig spritsas en tu b smältost, ca 175 g, över omeletten. Låt vätskan rinna av 1 förpackning kräftstjärtar i lake med dillsmak, ca 360 g. Fördela kräftstjärtarna över osten. Krydda med citronpeppa r och strössla rucolasallad över. Servera direkt u r panna n med bröd och en blandad sallad. Kassler med citron rasp Skölj 1 citron väl. Skär av det yttersta skalet eller riv med rasp . Skär skalet i tunna strimlor. Blanda med 1 knippa hackad persilja och 1-2 finhackade vitlöksklyftor. Skär 400-500 g kassler i ca 11/2 cm tjocka skivor. Pensla med lite olja och grilla i 2-3 minute r per sida. Lägg på en sked citronrasp på varje köttskiva . Servera med 1 förpackning frysta potatiskroketter som snabbt steks i lite olja i stekpanna. En blandad sallad ä r gott till. Blomkålssoppa med ost Skölj, kärna ur och strimla 1 röd chilifrukt. Skölj och strimla 1 purjolök. Fräs chili och purjo i 1-2 msk olja i en gryta stor nog för soppkök . Dela 1 blomkålshuvud , ca 500 g, i buketter. Lägg ner dem i grytan och låt fräsa med någon minut. Häll på 5 dl grönsaksbuljong {av konc fond eller tärning) och 5 dl mjölk. Låt kok a på medelvärme i ca 5 minuter. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm peppa r och 1 paket frysta provensalska örtkryddoc , ca 35 g. Rö r till sist ner 1 dl créme fraiche. Servera med gratinerade ostsnibbar. Kom på macka-middag Skölj och strimla 1 knippa salladslök. Fräs den glansig i 1 msk olja. Krydda med 1-2 pressade vitlöksklyftor. Ta upp . Platta ut 8 skivor fläskfilé, ca 500 g, till stora schnitzlar. Stek dem i 1 msk olja i 2-3 minute r per sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Droppa lite olja på 4 stora skivor lantbröd . Lägg p å 2 schnitzlar på varje, lite omlott . Fördela löken över och ca 200 g halverade körsbärstomater. Strössla över ca 150 g riven ost, gärna raclettetyp. Gratinera smörgåsarna i ugn, 250°c, i ca 5 minuter eller tills osten smäl t ner. Servera med en vårlig grönsallad med färsk gurka och rädisor.
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48