Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39 Grillplock GRILLA KORV? Att bjuda på
enbart grillad korv pa grillfest känns kanske aningen torftigt Men med alla nya, starka, smakrika korvar skulle det faktiskt funka. För det är svårt att misslyckas med korv - den blir sällan torr eller seg. Några olika smakrika korvar, några såser och dipper och färskt bröd är allt som behövs. Om inte annat så är de smakrika korvarna ett bra komplement på grillspetten. Red hot chorizo och Kielbaska är två av säsongens nyheter. De är nyckelhålsmärkta, så korv behöver inte vara onyttigt TRÄBITAR SOM GER FIN RÖKSMAK Har man en grill med lock kan man utnyttja röken som smakgivare. Blötlagda träbitar/flisor fungerar fint - om värmen inte är för hög. Amerikanska träslag som hickory och mesquite finns att köpa i vissa välsorterade butiker med grilltillbehör. Men de brukar kosta en hel del. Billigare är att ta grenar från träd som beskärs eller spillbitar från snickerier. Välj i första hand hårda lövträd, undvik helt impregnerat eller på annat sätt behandlat virke samt gran, tall och kottar. En låda att ta med När det gäller att ta med grillen är dessa lådor perfekta, lätta att stuva in i bilen, båten eller husvagnen. Sommardukning •Sätt flöten med namnlappar på i glasen vid varje kuvert. Spänn ett MELONDRINK Detta är en perfekt fördrink, frisk och fräsch. Till 10-12 glas: Dela 1 honungs- eller galiamelon och ta bort kärnor. Dela halvorna i båtar och skala. Kör melonen i matberedare med pressad saft av 2 citroner, 3 msk florsocker och 3 dl isbitar (gärna grovkrossade). Tillsätt 1 liter torr cider eller mousserande vitt vin. ENKELT TILLBEHÖR Skär 2 bakpotatisar i 2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en lätt oljad plåt Häll över lite olivolja. Täck med skivad vitlök, timjankvistar och gourmetsalt Ugnsbaka i ca 30 minuter. Värm på grillen när resten håller på att bli klart segel över bordet. • Lägg stenar i grupper på bordet eller skriv namn på vackra stenar och ha som placeringskort. • Plocka blad eller blommor och fäst vid servetten med ett grässtrå eller band. Man kan också knipsa av vilda blommor från stjälken och lägga dem i ett litet snapsglas eller liknande vid varje kuvert. •I stället för blommor på bordet kan man ha några knippen färska örter som står här och där på bordet som gästerna kan nypa av. BARBARA GRILLAR Välj plats efter tillfälle, väder och vind. På stranden, under eken, eller kanske nere på ängen... Ca 249 kr på Maxi. Till höger Go-Anywhere från Weber, ca 795 kr. MINA 3 BÄSTA GRILLVIN Urban Laurin, dryckesskribent och upplevelseforskare, föreslår: 7126, Montepulciano dAbruzzo Bianchi 2000, Italien, 57 kr. Ett härligt grillvin till allt från korv och kött till fågel. Doften är kryddigt fruktig och smaken relativt fyllig, rejält fruktig, frisk, mjukt kryddig och aningen bränd med fin balanserad strävhet. 2686, Gran Sangre de Toro Reserva 1999, Spanien, 69 kr. Till kraftigare kryddade köttbitar passar det bra med ett mustigt vin. Doften är varmt fruktig och smaken generöst fruktig, varm, kryddig, mjukt sträv och lätt bränd med antydan av sötma. 12993, Dunavår Chardonnay 2000, Ungern, 44 kr. Helt OK, om man vill ha ett vitt vin till det grillade. Doften är fet och smaken är rätt kraftig, mjuk, fruktig, aningen frisk och fet med antydan av sötma och viss eldighet. v* Ns ^ / Enklas som pa 1 1 1/2cl Manhattan: En stark inledning klassiker för cocktailälskaren. Och en stark aperitif passar till barbecue-festen. Blanda 5 cl whisky med röd vermouth och 1 stänk Angostura bitter. Manh
Buffé Sida 40
Buffé Sida 41
Buffé Sida 42
Buffé Sida 43
Buffé Sida 44
Buffé Sida 45
Buffé Sida 46
Buffé Sida 47
Buffé Sida 48