Buffé 1
Hälsosamt! Feta firrar Makrill är liksom andra fe
ta fiskar, till exempel lax och sill, rika på nyttiga omega 3-fettsyror och D-vitamin. Hälsonjut tillsammans PEPPRIG MAKRILL, LJUMMEN SALLAD & KAPRISVINÄGRETT Salladen kan göras i förväg, men blanda ner spenat och ringla över vinägrett vid serveringen. FÖR 4 PERSONER 4 rökta, pepparkryddade makrillfiléer (ca 400 g) 450 g delikatesspotatis 4 ägg 1 påse babyspenat (65 g) 2 avokador B U F F É 2 • 201 4 13 KAPRISVINÄGRETT ½ dl kapris 1 ½ msk olivolja 1 msk vitvinsvinäger 2 tsk färskpressad citronjuice 1 krm salt ½ krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Koka potatisen mjuk. Hårdkoka och skala äggen. 2. Rör ihop vinägretten. Skär potatis och ägg i klyftor. Dela, kärna ur och skär avokadon i bitar. 3. Blanda potatis, ägg, avokado och spenat. Lägg upp makrillen med potatissalladen. Ringla över vinägretten. FÖR ALLA Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Gör äggfri: uteslut äggen.