Buffé 1
NÄST SIST Baka en beta ICA Kort: 033-47 47 90 ICA
kundkontakt: 020-83 33 33 (helgfri mån–fre, kl 9–15) Tel redaktionen/växeln: 08-505 562 00 Adress: Box 3265, 103 65 Stockholm Besök/Bud: Birger Jarlsgatan 61 E-post: red.buff e@otw.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Anders Svensson Redaktör: Lina Wallentinson, lina.wallentinson@otw.se Receptansvarig: Ellinor Jidenius, ellinor.jidenius@otw.se Art director: Nina Olsson Formgivare: Lars Eriksson Webbredaktör: Camilla Thörnqvist camilla.thornqvist@otw.se Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Korrektur: Peje Hasselqvist Annonsfrågor: Pia Modin Björklund, pia.modin@ica.se Redaktionsråd: Nina Tarukoski, Anders Milbers, Christina Karlsson Produktion: OTW Communication, (miljöcertifi erat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets På ICA.se/buff e hittar du information om rekvisita och matlagningsfi lmer som visar de enklaste handgreppen. Där presenteras också vinnarna i Buff és tävlingar. DÄRFÖR FÅR DU BUFFÉ! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buff é utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kr i månaden eller mer med ICAs kort. Mer info på ICA.se. Läs om Green Kitchen Stories på sid 5. Prova en spännande kaka där rivna rödbetor förstärker chokladsmaken. Green Kitchenbloggarna David och Luise låter lönnsirap stå för det söta, och i stället för smör tar de olivolja. Recept David Frenki le & Luise Vindahl Foto Christina Sundien CHOKLADKAKA MED RÖDBETA Förvänta dig ingen supersöt kladdkaka. Den här saftiga lite annorlunda kakan har en tydlig chokladsmak men en mild sötma. GER 12 BITAR Sätt ugnen på 175°C. Värm 1½ dl olivolja och 1½ dl lönnsirap (eller honung) i en kastrull på svag värme. Tillsätt 75 g mörk choklad i bitar. Rör tills chokladen smält. Ta från värmen och tillsätt 300 g (ca 3 dl) fi nt råriven rödbeta och 3 lätt uppvispade ägg. Blanda 3¾ dl siktat dinkelmjöl, 2 tsk bakpulver, 5 msk kakao och 1 krm salt i en bunke. Rör ner det i rödbetssmeten. Smörj en sockerkaksform med olja och »bröa« den med riven kokos. Häll smeten i formen. Grädda ca 35 minuter mitt i ugnen, kontrollera med sticka. Stjälp upp och låt svalna helt. Vinn 300 kr i matcheckar! 1. Karragenalg kallas ibland A. Swedish moss B. Irish moss C. Danish moss 2. Karim kan inte leva utan A. Brunsås B. Bearnaisesås C. Myntasås Nästa nummer kommer 19 mars Vårgrönska Vi åker söderut till Köpenhamn och hälsar på hos Rasmus Kofoed, som är en av Nordens mest hyllade gröna kockar. Och sedan fortsätter vi till »gröna« Berlin och gör en spännande foodwalk! Bästa vardagspastan. Trendiga Berlin. Grön dipp & brunch. 50 VINNARE Gör så här: Skriv ner rätt svar på ett vykort och skicka till Buff é, Box 3265, 103 65 Stockholm, eller mejla till tavling.buff e@otw.se eller gå in på ICA.se/buff e – senast den 28 februari vill vi ha ditt svar. Vinnarna presenteras på ICA.se/buff e från den 19 mars. 3. Vad ingår i chokladkicken? A. Bovete B. Hirs C. Quinoa 4. Linas curry tipsar om en A. Alpkaka B. Fjällkaka C. Båtkaka 5. Kombuchasvamp kallas också A. Elbesvamp B. Donausvamp C. Volgasvamp till sist... Många har hört av sig... Men vad tycker du om Buffé? B U F F É 1 • 2013 Mejla mig och berätta på tony.wallin@otw.se. 39 Inspiration och matglädje för dig som är stamkund på ICA · nr 2 · 2014 · 39 kr Tre urgoda potatisrätter! 31 RECEPT VARSÅGOD! sköna smaker INDISK VEGGO Karim bjuder på korma, daal & paratha Njut! VARMA DRYCKER kryddigt & hett i termosen för kalla dagar baka utan ugn CHEESE CAKE frisk, fräsch & lite fet… Spa hemma! FLOW med sköna behandlingar och njutningsfulla rätter! Var med och tävla om 50 MATCHECKAR Alger vi guidar till havets nyttiga grönsaker! Fredagslyx! Ugnsbakad torsk, kroketter & sardellkräm.