Buffé 1
Med en termos kommer du långt! CHILIHET MJÖLKCHOK
LAD Lent och sött – och så ett pikant sting av chili. FÖR 4 PERSONER 100 g mörk choklad (70 %) ½–1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 liter mjölk (3 %) 2 msk rårörsocker GÖR SÅ HÄR: 1. Bryt chokladen i mindre bitar. Dela, kärna ur och fi nhacka chilin. 2. Värm hälften av mjölken i en kastrull och rör ner choklad, socker och chilihack. Låt sjuda ca 2 minuter, tills chokladen smälter. 3. Värm resten av mjölken, i en annan kastrull, försiktigt tills det börjar ryka och vispa med en handvisp till skum. Sila av chokladmjölken, häll upp i muggar och fyll på med den skummade mjölken. Choklad för tuffi ngar Rosso gillar lyxig varm choklad med fluffi gt mjölkskum. Här har vi smält ner mörk choklad. Väljer du att smälta ner en sötare mjölkchoklad så minska på sockret. . NYPONDRICKA MED CITRON Hemkokt nyponsoppa är något alldeles extra. FÖR 4 PERSONER 4 msk nyponskalsmjöl 1 liter vatten 1 ½ dl rårörsocker 1 citron GÖR SÅ HÄR: 1. Vispa ihop nyponskalsmjöl, vatten och socker i en kastrull. Låt koka upp. 2. Ta från värmen och tillsätt 2–3 msk färskpressad citronjuice. Servera i koppar med citronskivor. 22 B U F F É 2 • 201 4 Frostiga nypon. Köp färdig nyponsoppa och pigga upp med pressad citron.