Buffé 1
Havsgrönt! Starta med: Salladsbas SÄTT SMAK PÅ AL
GERNA Köp en torkad algsallad och lägg i blöt. Blanda med en god asiatisk dressing, se receptet till höger. Njut direkt eller prova med någon av kombinationerna här nedanför. Lägg till: Topping När det kommer till nyttigheter är grönsakerna i havet ett strå vassare än många av dem som växer ovan jord 1. DRESSAD ALGSALLAD Algsallad säljs torkad på påse. FÖR 4 PERSONER 1 påse algsallad (20 g) 2 msk japansk soja 1 tsk sesamolja 1 msk finriven ingefära 1 tsk urkärnad och finhackad chili ½ msk rostade sesamfrön GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg algerna i blöt i rikligt med vatten ca 8 minuter. 2. Rör ihop soja, sesamolja, ingefära och chili. 3. Häll av algerna och blanda med dressingen. Strö över sesamfröna. TUFFA TILL TOFUN Den smakmilda tofun lyfter med salta havssmaker. Blanda algsalladen med strimlad morot och tärnad tofu. Riv över färsk koriander. 2. LAX + ALGER = GOTT! Blanda algsalladen med tunt strimlad rödlök och blancherade sockerärter, eller helt råa om du gillar dem riktigt knapriga. Toppa med stekt eller grillad lax och sesamfrön. 3. GLASKLAR NUDELSALLAD Alger gillar nudlar. Blanda algsalladen med spänstiga glasnudlar, tunt skivad gurka och krossade rostade jordnötter. Enkelt med alger KRISPIGA SMÅ & STORA MJUKA Alger säljs oſt ast torkade. Är de spröda och tunna passar de att strö direkt över en sallad, soppa eller gryta för att ge lite gott »crunch«. Större alger är bättre att blötlägga, eventuellt strimla, och lägga i en soppa eller gryta. B U F F É 2 • 201 4 17 Fräscha nudlar!