Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 LAXRULAD MED PINJENÖTTER OCH ÄPPLEN
FÖR 6 PERSONER 1 gelatinblad 2 äpplen (ca 250 g) 2 msk pinjenötter 1/2 dl vatten 1/2 dl koncentrerad äppeljuice 1/2 msk hackad färsk körvel 200 g gravad lax i skivor salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. 2. Skala, kärna ur och finhacka äpplena. Rosta pinjenötterna ljusbruna i torr panna. 3. Koka upp vattnet och äppeljuicen. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i juiceblandningen. 4. Lägg i äppeltärningarna, pinjenötterna och körveln. Krydda med salt och peppar. Ställ i kylen tills blandningen börjar stelna. 5. Lägg ut laxskivorna omlott på en bit plastfolie. Stryk ut fyllningen över laxen. Rulla ihop och packa in ruladen i plastfolie och därefter aluminiumfolie. 6. Låt ruladen ligga i kylen över natten. Skär sedan i skivor och servera med tunt rostat bröd. LJUMMEN VÄSTER BOTTE NO ST MED ÄPPELCHUTNEY Kan serveras som ett litet snack. Men passar också på en buffé eller som en mellanrätt eller dessert. FÖR 6 PERSONER 4 äpplen (ca 500 g) 1 bit skalad ingefära (ca 30 g) 2 vitlöksklyftor 1 schalottenlök 1 msk gula senapsfrön 1 msk bruna senapsfrön 21/2 msk äppelcidervinäger 1 dl socker 1/2 dl ljus sirap en rejäl bit västerbottenost, ca 150 g GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och kärna ur äpplena. Skiva dem i 4 mm tjocka skivor. 2. Skala och finhacka ingefära, vitlök och schalottenlök. 3. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull (inte osten) och koka i 25-30 minuter. 4. Häll upp i en ren burk och slut till med ett lock. Chutneyn får gärna stå en vecka för att mogna i smakerna. 5. Skär sex skivor av västerbottenosten och värm den högst upp i ugnen på grillvärme. Servera med chutneyn och tunt knäckebröd eller vanligt brytbröd. APPEL-OCH TIMJAN BRÖD Ett mycket saftigt och smakrikt bröd som passar på alla buffébord. 1/2 paket jästa 50 g 5 dl ljummet vatten 1 msk salt 1/2 dl olivolja 2 msk flytande honung 51/2 dl mannagryn 7-8 dl vetemjöl 2 äpplen (ca 250 g) 6 timjankvistar 1/2 dl olivolja ev havssalt eller gourmetsalt GÖR SÅ HÄR: 1. Smula jästen i en bunke. Häll på lite av vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja och honung. 2. Arbeta in mannagryn och nästan allt mjöl till en smidig deg. Låt jäsa under handduk till dubbel storlek, ca 40 minuter. 3. Skölj, kärna ur äpplena och skiva dem. Finhacka timjan. Knåda in äpplen och timjan i degen. 4. Arbeta ihop degen med resterande mjöl och kavla ut den. Lägg den i en smord långpanna, ca 30x40 cm. Häll över oljan och arbeta ner den med fingrarna över hela degen. Strö ev över salt. Låt den jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter. 5. Sätt ugnen på 200°C. 6. Grädda brödet i ca 25 minuter. Låt det svalna på ett galler. Skördefest i äppellunden pä Tomarps Gårdshotell. Gården har över tvåhundra olika sorters äppelträd. fe 1 v FÖR ALLA? Laxrullar med pinjenötter och äpplen innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Välj bröd till som passar vid ev allergi. Äppelgranité är gluten-, mjölk- och äggfri. Rödvinskokta äpplen innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Ljummen västerbottenost med äppelchutney innehåller inte gluten eller ägg. Servera med bröd som passar vid ev allergi. Mjölk ingår, men byt osten mot en bit tofu så blir rätten mjölkfri. Äppel- och rosmarinmousse är glutenfri. Mjölk och ägg ingår. Skånsk äppelkaka innehåller gluten, ägg och mjölk. Ändra till glutenfritt så här: Välj glutenfritt ströbröd t ex från Ångbagaren, så blir resultatet likt originalet Äggfritt: Välj ströbröd utan ägg. Mjölkfritt: Använd mjölkfritt ströbröd och mjölkfritt margarin i stället för smör. Äppel- och timjanbröd innehåller inte mjölk eller ägg. Gluten ingår.
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40