Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39 Dags för en ny AV INGMARI ROUG FOTO
JANNE HANSSON GRÖNSAKSSTAVAR & CHIPS MED ÖRTDIPP FÖR 4 PERSONER 1 gurka 4 morötter 1 påse chips ÖRTDIPP: 3 dl gräddfil 1 dl majonnäs 1 tsk örtsalt (herbamare) 2 msk hackad basilika svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skär gurkan i stavar. Skala morötterna och skär dem i stavar. 2. Blanda samman ingredienserna till örtdippen. (Morötterna kan förberedas och läggas i kallt vatten tills de ska serveras. Örtdippen kan också förberedas.) FÖR ALLA? Innehåller mjölk och ägg. Läs för säkerhets skull innehallsdeklarationen på chipspåsen vid glutenintolerans. Ändra så här till mjölkfri: uteslut gräddfilen och använd i stället två mixade avokador, smaksätt dippen med lite citronjuice så att inte den mörknar. Äggfri: uteslut majonnäsen och öka ev mängden gräddfil. KYCKLINGFAJITAS FÖR 4 PERSONER 4 kycklingfiléer å ca 150 g 2 gula lökar 1 röd paprika 1 gul paprika 1 msk olja 4 vitlöksklyftor 1 tsk paprikapulver salt, peppar 1 dl mangochutney 1 dl tacosås 4 vetetortillas ev salladsblad GÖR SÅ HÄR: 1. Strimla kycklingfiléerna. Skala och klyfta löken. Kärna ur paprikorna och skär dem i strimlor. 2. Fräs kyckling och lök i oljan i en stekpanna några minuter. Pressa även i vitlöken. Tillsätt paprikan och fräs på svag värme tills kycklingen är genomstekt. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. 3. Tillsätt mangochutney och tacoBuffé 9/2001 Förbered att äta f ra Ht kan göra att man i lugn och ro kan koncentrera sig på bingoraderna. i sås och låt det bli genomvärmt. 4. Fördela kycklingfyllningen på tortillan och rulla ihop den. Slå in den i folie. Om man börjar med dippningen kan man värma tortillan ca 15 minuter i 200°C innan man ska äta. Det är enklast att äta tortillan direkt ur folien, men man kan också ta bort folien och servera med salladsblad. BINGOBAKELSE FÖR 4 PERSONER 4 muffins 2 persikor 200 g färska eller frysta hallon 2 dl vaniljvisp GÖR SÅ HÄR: 1. Skär toppen av muffinsen. Skär persikorna i klyftor. Tina ev hallonen. 2. Vispa vaniljvispen styv. Klicka den på muffinsen och lägg på hallon och persikor. Avsluta med att lägga locket lite på sned. FÖR ALLA? Bingobakelse innehåller gluten, ägg och mjölk. FÖR ALLA? Kycklingfajitas innehåller gluten. Mjölk och ägg kan förekomma i bröden. Kontrollera innehållet i tacosåsen.
Buffé Sida 40