Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 FLASKFILE WELLINGTON En klassiker som
de flesta älskar, även om få vågar erkänna det idag. FÖR 4 PERSONER ca 600 g fläskfilé 1 msk smör 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar FYLLNING: 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta 100 g färska champinjoner 1 msk olja 1/2 dl grädde 2 msk bakad leverpastej salt, peppar 3 smördegsplattor, eller 275 g kyld, färdigkavlad smördeg ägg till pensling GÖR SÅ HÄR: 1. Putsa filén fri från hinnor. Bryn den väl runt om i stekpanna, ca 5 minuter. Krydda. Ta upp och låt kallna helt i kylskåp. 2. Skala och hacka lök och vitlök och ansa svampen. Fräs lök och svamp mjukt på låg värme i olja. Tillsätt grädden och koka ihop. Rör i leverpastej. Salta och peppra. Ställ kallt. 3. Kavla ut degen till en platta, ca 25 x 30 cm. Lägg på filén och fördela fyllningen ovanpå. 4. Pensla ytterkanterna på degen med ägg. Vik upp degen så att skarvarna går omlott på ovansidan. Vik upp kortsidorna och nyp ihop tills paketet är helt tätt. 5. Lägg paketet på ert ugnssäkert fat. Gör 2-3 hål i degen (som »skorstenar«). Pensla och garnera ev med utskurna degbitar. Pensla även garneringen och ställ fatet kallt så att degen får vila i 15-20 minuter. 6. Sätt ugnen på 225°C. 7. Grädda paketet i nederdelen av ugnen i ca 30 minuter. Servera med madeirasås och grönsaker. Tips! Man kan baka in fläskfilén med det mesta som är gott. Exempelvis vitlöks- eller pepparrotsost.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40