Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 RARÖRDA BJÖRNBÄR MED CHOKLADKRÄM Tin
a ett paket frysta björnbär, ca 225 g. Strö över 2 msk florsocker. Rör om med sked tills allt socker lösts upp. Vispa sedan ihop 2 dl créme fraiche med 1 msk florsocker tills den blivit hård och fast. Blanda ner 1/2 dl färdig chokladsås. Bre ut chokladkrämen på assietter, lägg på en hög rårörda björnbär och servera med flarn, tex havreflarn. För alla? Rårörda björnbär med chokladkräm innehåller inte gluten eller ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i chokladsåsen. Välj kaka bil som passar vid allergi. Mjölk ingår. Tips! Blir det rårörda björnbär över så passar de bra att servera i filmjölk eller yoghurt Färdigtärnad potatis (från frysdisken) fräses i olja med vitlök, gul lök och bacon. Fiskfond (från flaska), grädde och vatten hälls i och allt kokas sedan ihop. Strax före servering läggs musslor ner i den varma soppan. Soppan serveras i djupa tallrikar tillsammans med färdiga krutonger eller fräsig baguette. CHOWDER MED BACON OCH MOSSLOR FÖR 4 PERSONER 360 musslor i lake 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja att steka i 1 paket bacon å 140 g 400 g fryst tärnad potatis 2 dl vitt matlagningsvin 4 dl fiskbuljong (fond+vatten) 2 dl lättcréme fraiche salt, peppar 1 ask smörgåskrasse färdiga krutonger eller rostat bröd att servera till GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla baconet. Fräs detta i en 5-liters kastrull i olivolja tills löken mjuknat. 2. Tillsätt potatisen och häll över matlagningsvin och buljong. Låt sjuda i ca 10 minuter. 3. Vispa ner créme fraiche och låt allt hastigt få ett uppkok. Smaka av med salt och peppar. 4. Sila bort laken från musslorna. Lägg ner musslorna att värmas lätt i soppan. Klipp i smörgåskrassen direkt i djupa tallrikar, gärna tillsammans med fräsiga krutonger. Tillagning: 20-25 minuter Energi: •• • Fett: •• • Fibrer: • EMILY: - Jag kommer ihåg somrarna i Cape Cod då vi satt på stranden och åt chowder i solnedgången. FÖR ALLA? Chowder med bacon och musslor innehåller inte ägg om äggfritt bröd används. Gluten och mjölk ingår. Ändra så här till glutenfri: gör glutenfria krutonger eller rosta glutenfritt bröd. Mjölkfri: uteslut créme fraichen och prova i stället den nya mjölkfria matlagningsgrädden iMAT från Oatly. Välj bröd till som passar vid ev allergi. Fräs den tärnade, frysta potatisen i het olja tillsammans med lök, vitlök och bacon tills den blivit mjuk.
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40