Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 M'IH,H4H'> GRILLADE PERSIKOR MED MAS
CARPONE & PINJENÖTTER Ta 8 konserverade persikohalvor och skär av en liten platta så att de kan stå på den rundade sidan. Ställ dem i en ugnssäker form. Klicka i 1 msk mascarponeost i varje. Pudra över strösocker och ställ in på översta falsen i ugnen på högsta grillvärme i 30 sekunder eller tills de fått vacker färg. Håll ett öga på dem! Det kan gå väldigt snabbt om man har en extremt varm ugn. Toppa med rostade pinjenötter. Ät och njut! För alla? Grillade persikor med mascarpone & pinjenötter innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår, men receptet kan ändras så här: uteslut mascarponeosten och vispa i stället 2 äggvitor med 3-4 msk socker till en tjock marängsmet Klicka den på persikorna, strö över nötter och grädda i ugnens nedre del några minuter tills marängen är fast och har fin färg. DUKNINGAR: Porslin från Matteus Collection och Solimene, resten privat Matigt med ändå lätt Jag inspireras av möjligheterna att servera stora fräscha sallader som huvudtillbehör. Tar man vara på det fina utbudet som idag erbjuds ute i butikerna är det enkelt att festa och frestas med de goda oljorna och grönsakerna som står till förfogande. Här föredrar jag att lägga fokus på salladen och låta färsbiffarna bli det goda tillbehöret SPENAT- OCH FETAOSTSALLAD MED GREKISKA FÄRSBIFFAR FÖR 4 PERSONER 500 lammfärs eller biandfärs 1 dl ströbröd 1 dl mjölk 1 ägg 1 kruka oregano 1 vitlöksklyfta 1 tsk salt 1 krm svartpeppar smör att steka i pommes frites att servera till SALLAD: 1/2 gurka 2 tomater 100 g färsk bladspenat 1 dl kalamataoliver 200 g fetaost, tärnad eller i bit 1 liten gul lök Buffé 9/2001 2 msk olivolja 1/2 citron GÖR SÅ HÄR: LSätt ugnen på 225°C. Ugnsstek pommes fritesen i ca 15 minuter. 2. Blötlägg ströbrödet i mjölken. 3. Blanda färs, ägg och ströbröd till en jämn och smidig konsistens. Finhacka hälften av oreganon och blanda ner den i färsen. Pressa i vitlöksklyftan, salta och peppra. 4. Forma färsen, med hjälp av en blöt matsked, till ovala bollar. 5. Bryn färsbollarna runt om i smör. Lägg successivt över bollarna i en ugnssäker form och ugnsstek dem sedan på mellersta falsen i 15 minuter. Flytta då ner pommes fritesen till nedersta falsen. 6. Skala och skiva gurkan, skiva tomaterna. Blanda med bladspenat, oliver och fetaosten i bitar. Smaksätt salladen med olivolja och juicen från 1/2 citron. Salta och peppra. Portionera upp salladen i vackra högar på tallrikarna. Skala och skär löken i ringar. Garnera salladen med lökringar och kvistar från resterande oregano. Arrangera de färdiga färsbiffarna snyggt bredvid och servera med pommes frites. Beredning: 15-20 minuter Stekning: 15 minuter Energi: • Fett: • Fibrer: * • FÖR ALLA? Spenat- och fetaostsallad med grekiska färsbiffar innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra så här till glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller tex Fibrex till biffarna. Äggfri: använd äggfritt ströbröd och uteslut ägget i biffarna. Mjölkfri: använd mjölkfritt ströbröd och blötlägg det i vatten i stället för mjölk. Stek i olja i stället för smör och använd tofu i salladen som alt till fetaosten.
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40