Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 APELSIN OCH GRAPEFRUKT MED PISTAGEHO
NUNG & VANIUGLASS Skär med en kniv bort skalet från 1 apelsin och 1 grapefrukt (helst blodgrape). Lägg upp vaniljglass på tallrikar. Arrangera frukten omlott ovanpå varje glassbit. Rör ihop 1 dl flytande honung med 112 dl pistagenötter. Skeda över pistagehonungen. För alla? Apelsin och grapefrukt med pistagehonung & vaniljglass innehåller inte gluten. Mjölk och ägg ingår i glassen. När man pratar om svenska klassiker händer det att man osökt tänker på stabbig husmanskost Jag är övertygad om att myten och fördomarna främst beror på en dålig upplevelse med felhanterade råvaror. De lena och enkla smakerna i denna rätt är genialiska. Vem det nu än var som en gång uppfann denna kombination; jag bugar mig - en klassiker går alltid hem! KOKT TORSK MED AGG OCH PERSILJA FÖR 4 PERSONER 1 kg potatis 600-800 g torskfilé, färsk eller fryst (tinad) 2-3 ägg 3 dl mjölk 2 msk smör 11/2 msk vetemjöl 2 krm salt 1 krm vitpeppar 1 kruka persilja ev riven pepparrot GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Koka äggen i ca 7 minuter. 2. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. 3. Vispa sedan i omgångar ner mjölken i smör- och mjölblandningen. Se till att vispa ut ev mjölklumpar. Låt såsen sjuda i ca 5 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar. 24 4. Smöra en djup stekpanna (traktörpanna), ca 28 cm i diameter. Rulla ihop torskbitarna och lägg dem i pannan. 5. Krydda fiskbitarna med salt och peppar och häll i vatten, ca 1 cm från bottnen. Täck pannan med ett lock eller med folie och ställ på spisen på medelstark värme. Låt fisken sjuda i 7-8 minuter. 6. Skala och grovhacka äggen. Grovhacka persiljan och blanda med äggen. Lägg fisken på varma tallrikar. Häll över sås och strö över generöst med ägg- och persiljehack. Servera med kokt eller pressad potatis och ev riven pepparrot. Koka potatis: 25 minuter Tillagning: 15 minuter Energi: •• • Fett: ** * Fibrer: * En vit grundsås är användbar till mycket. Smaken är mild och konsistensen mjuk och rund. Gör så här: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Vispa tills det blandats väl. Tillsätt mjölken i omgångar under ständig vispning. FÖR ALLA? Kokt torsk med ägg och persilja innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra så här till glutenfri: red såsen med maizena i stället för med vetemjöl. Mjölkfri: byt ut mjölken mot Solhavre och använd mjölkfritt margarin i stället för smör. Äggfri: uteslut de hackade äggen. EMILY: - Pepparrot var bland det första som jag lärde mig att älska i svensk matlagning. JACOB: - Pepparrotens styrka kittlar i näsan på ett trevligt sätt
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40