Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 Minnenas afton CHOKLADBOLLAR Det som
skiljer de här chokladbollarna från barndomens är att dessa får lite karamellsmak av att smöret först får puttra. Mycket godare! Vi rullade bollarna i rosa tårtgarnering så att de skulle matcha det pastelliga porslinet. CA 30 STYCKEN 100 g smör 1 dl socker 1 msk vanillinsocker 3 msk kakao 3 dl havregryn 3 msk kallt starkt kaffe pärlsocker eller annan garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Smält smöret och låt puttra en kort stund. 2. Rör ihop socker, kakao, havregryn, kaffe och smöret. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme. 3. Forma bollar. Rulla i pärlsocker (gärna mångfärgat), kokos eller annan garnering. Servera till kaffet. GLASSBOMB MED FALSK CASSATA En traditionell glassbomb serveras enligt tradition på Nobelmiddagen. Det är en paraddessert som passar vid bröllop, födelsedagar och jubileum. Då görs glassen säkerligen för hand - men det blir gott med köpt glass och det är ju effekten man vill åt. Glassbomben går att förbereda flera dagar före. FÖR 4 PERSONER ca 1/2 liter vaniljglass ca 1/2 liter jordgubbssorbet eller annan sorbet 5 maraschinokörsbär (drinkkörsbär) ca 10 sötmandlar SÅS: 1 paket frysta hallon, 200 g 1 msk socker 2 msk vatten Måsenservisen är från början av seklet, men den fick en revival på 8o-talet, när allt skulle vara i pastell. Buffé 9/2001 GÖR SÅ HÄR: 1. Ställ in en liten bunke (ca 5 dl) i frysen så att den blir riktigt kall. Rör vaniljglassen mjuk och täck insidan av bunken med 2/3 av den, ca 8 cm upp på kanten. Rör hallonsorbeten mjuk och lägg i ett lager av den. Ställ in i frysen så länge. 2. Hacka körsbär och mandel ganska grovt. Blanda det med resten av vaniljglassen. Fyll hålet i bunken med glassen och ställ in i frysen några timmar, till servering. 3. Mixa hallon med socker och vatten. Stjälp upp bomben på ett fat. Lättast går det genom att först sänka ner skålen i hett vatten tills den släpper kanterna. Servera med hallonsåsen.
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40