Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 ÄPPEL- OCH VALLMOFRÖFLAN MED VISPGRÄ
DDE Skär till en bit tinad färdigkavlad smördeg, ca 20x8 cm. Lägg upp den på en bakpappersklädd plåt. Skala, kärna ur, halvera och skär 1 - 2 äpplen i tunna skivor. Picka mitten av smördegsbiten med en gaffel. Bre ut äppelskivorna tätt på smördegen. Pudra äpplena med socker och kanel. Strö över blå vallmofrön. Grädda på mellersta falsen i 5-10 minuter, 200°C. Låt svalna något. Dela bakverket i 4 bitar och servera med lärtvispad grädde. För alla? Äppel- och vallmofröflan med vispgrädde innehåller inte ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i smördegen. Gluten och mjölk ingår. Det är inte bara i Kina som man har en tradition med sötsura såser. I Sverige har vi flera exempel, som dillsås till kalv, lamm och kyckling; korintsås till sillbullar; och inte att förglömma bruna bönor som vi smaksätter med ättika och sirap. Alla är de sötsura! KYCKLING MED DILLSAS FÖR 4 PERSONER 1 kg potatis 600 g kycklingfilé 2 msk ättiksprit (12%) 3 msk vatten 1 msk socker 1-11/2 dl kycklingbuljong, fond eller tärning+vatten Våga krydda! Smaka av ofta. under tiden, krydda lite efter. Buffé 9/2001 Ett proffsknep: Krydda lite före, krydda lite 2 dl vispgrädde salt, vitpeppar 1 msk ljus maizenaredning 2 morötter 1 kruka dill GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. 2. Koka ihop ättika, vatten och socker i en stor kastrull. Tillsätt kycklingbuljong och grädde. Låt koka i 5 minuter. Salta och peppra. 3. Rör ner 1 msk maizenaredning, koka upp och låt sjuda i 1 minut. Varmhåll. 4. Koka upp ca 2 liter lättsaltat vatten. Skala och skiva morötterna i 3-4 mm tjocka slantar och lägg ner dem tillsammans med kycklingfiléerna, sänk temperaturen något och låt sjuda under lock i ca 10 minuter. Häll av kyckling och morötter i ett durkslag. 5. Skär kycklingen i bitar, ca 2x2 cm. Lägg ner köttet och morötterna i såsen. Grovhacka dillen och vänd ner den. Blanda väl och lägg sedan upp på varma tallrikar. Servera med nykokt potatis. Koka potatis: 25 minuter Tillagning: 15 minuter Energi: Fett: Fibrer: • Tips! Den som gillar svamp tillsätter stekta kantareller eller ostronskivling. Svampen blandas ner vid serveringen eller serveras bredvid. FÖR ALLA? Kyckling med dillsås innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40