Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 SKÅNSK ÄPPELKAKA En klassiker som pa
ssar både efter maten och till eftermiddagsfikat. FÖR 6 PERSONER 3-4 äpplen (ca 500 g) 2 dl ströbröd 2 dl äppelmos 1 dl rostad och hackad sötmandel 1/2 dl socker 1/2 tsk målen kanel 50 g smör eller margarin GÖR SÅ HÄR: I.Sätt ugnen på 175°C. 2. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg hälften av ströbrödet i en form. Blanda äpplen, mos, mandel, socker och kanel och lägg i formen. 3. Strö över resten av ströbrödet och täck med tunna skivor av smöret. 4. Grädda kakan tills äpplena är mjuka, ca 35 minuter. Servera med lättvispad grädde, gärna smaksatt med lite skrap från en vaniljstång och florsocker. RÖDVINSINKOKTA ÄPPLEN FÖR 6 PERSONER Gott att servera till olika kötträtter. 1 - 2 röda chilifrukter 2 schalottenlökar 21/2 dl rött vin 1 dl socker 1 dl vatten 2 msk äppelcidervinäger 1 lagerblad 3 äpplen (ca 400 g) GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj, kärna ur och strimla chilifrukterna. 2. Skala och strimla löken. Blanda med övriga ingredienser, utom äpplena, i en kastrull. 3. Låt koka i 5 minuter. Kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i lagen. 4. Låt äpplena koka under lock tills de är lagom mjuka. Häll upp i en skål och lägg över en tallrik så att inte äpplena flyter upp. Låt gärna stå i kylen över natten. APPELGRANITE En perfekt smakbrytare under en lång middag, när smaklökarna behöver fräschas upp. FÖR 6 PERSONER 2 äpplen (ca 250 g) 1/2 vaniljstång 1/2 dl socker 2 dl vatten 1/2 dl calvados GÖR SÅ HÄR: 1. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Halvera och skrapa ur vaniljstången. Lägg vaniljstång och skräpet i en kastrull. 2. Koka under lock tillsammans med övriga ingredienser, utom calvadosen, tills äpplena blivit mosiga. Tillsätt calvadosen och låt kallna i en skål. Ta upp vaniljstången och frys in graniten över natten. 3. Skrapa graniten med gaffel och fördela i glas. Servera som mellanrätt. kmmmV Anna Henning och sonen Martin smakar gärna på de olika äppelsorterna.
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40