Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 » KLASSIKER « Kommer du ihåg sommaren
då vi drack kir? När den såldes färdigblandad på Systemet. Det var samma sommar som mellanölet försvann, tror jag. Vi åt mycket bearnaisesås, black &white och rossini då - ja det var blodiga biffar som gällde. För att inte snacka om många fyllda avokadoskal. Och räkcocktails. Och... När matnostalgisnacket sätter igång stär tiden stilla. Ta ett snack med kompisarna, det är nog på tiden att ordna en fest; lätt utklädda och med porslin från vindsförrådet. Recepten finns på sid 5-9. Fast egentligen är det inte nostalgi utan klassiker det ska handla om. Men vada klassisk mat? Finns det sådan? En titt i Nationalencyklopedin ger inget direkt svar, men om vi parafraserar klassisk musik skulle det bli så här: »Klassiska rätter är sådana som lyfts fram som speciellt värdefulla och därvid blivit del av ett kulturarv.« Vad sägs om skomakarlåda, kokt torsk med äggsås och ljust kött med dillsås? Klassiker? Ja, visst! De och många andra finns att njuta av i detta nummer. TONY WALLIN CHEFREDAKTÖR Buffés receptregister: www.ica.se Förra gången berättade jag om ICA: S satsning på näthandel och vår strävan att förbättra servicen och förenkla vardagen för våra kunder . I linje med detta ligger självklart också starten av 1 c A-banken , som vi nu drar igång successivt. Första steget har varit at t ta bort insättningstaket på 15 000 kronor , och nu går det alltså bra at t sätta in valfritt belopp på iCA-kontot. Banktillståndet betyder också att insatt kapital, upp till 250000 kronor , är »försäkrat« genom den statliga insättningsgarantin. Denna garanti betalas via en avgift till staten, och för at t finansiera denna har vi ändra t räntan till 3,4 %. Vi hoppas och tro r att detta ska vara en bra, marknadsmässig ränta som står sig väl i jämförelse med vad storbankerna erbjuder. Under våren har vi fått många goda råd och synpunkte r från er kunder. Det står klart at t de flesta vill ha ett smidigt, enkelt hushållskonto för familjens vardagsekonomi, VIS A eller Mas - terCard kopplat till IC A Kundkort, och så självklart bra sparränta , låg ranta pa lån och krediter samt låga och få avgifter. Tack för det stora engagemanget! Era synpunkter utgör en ovärderlig grund nä r vi nu bygger ett än mer användbar t IC A Kundkort . Kenneth Bengtsson VD ICA Handlarnas AB Ja n Samuelso n tipsa r o m ny a god a viner . D e presentera s p å www.ica.se , sö k p å Buff é Nostalgifest • 5 Svenska äpplen • 11 Buffé nr 9/2001 Annas köttbullar 18 Bingobakelse 39 Butlers avokado 6 Chokladbollar 9 Chowder med bacon och musslor 27 Falukorvslåda 26 Fläskfilé Wellington 7 Glassbomb med falsk cassata 9 Grönsaksstavar med örtdipp 39 Kir 5 Kokosknäcke (bröd) 18 Kokt torsk med äggsås 24 Lördagsgott • 20 Goda klassiker • 23 Kyckling med dillsås 25 Kycklingfajitas 39 Lammstek Kahilani 32 Laxrulad med pinjenötter och äpplen 12 Ljummen västerbottenost med äppelchutney 12 Madeirasås 6 Marängsviss med lingon och vit choklad 20 Minipetitchouer 5 Pavlova från Nya Zeeland 33 Pitekaka 18 Potatispizza 18 Max 15 kr • 34 Ny bingobricka • 39 Pressgurka 18 Rödvinskokta äpplen 15 Skomakarlåda 21 Skånsk äppelkaka 15 Spenat och fetaostsallad med grekiska färsbiffar 29 Studio 5 4 5 Äppelgranité 15 Äopel- och rosmarinmousse 17 Äppel- och timjanbröd 12 Dessutom: Fem vardagsrätter Max 15 kronor 34 Quick & Easy 24-2 9 ring eller skriv Redaktion: 08-72823OO Adress: äuffé. Box 6630, 11384 Stockholm E-post: red buffe@forlaget.ica.se Annons: 021-194000 Adress: Stora gatan 41 . 721 85 Västerås ICA Kundkort/adressändring: 033-474790 Övriga frågor: 020-83 33 33 (vardagar 9-16 ) Prenumeration: 021-194602 . 220 kr/h"'* - Chefredaktör: Tony Wallin Ansvarig utgivare: Kenneth Bengtsson Red.sekreterare: Anna Gidgård Red.assistent: Richard Carlsson Annons: Glenn Braun 021 -194256, Peter Bogren 021 -194114 Redaktionsråd: Ingrid Jonasson-Blank, Jan-Åke Karlsson. Lisbeth Kohls, Torbjörn Norberg, Bertil Svensson, Nina Tarukoski Produktion: Specialtidnmgar, ICA förlaget AB Repro: done Tryckeri: Roto Smeets
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40