Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34 Snabbt & lättlagat Max 15 kronor AV
BIRGITTA RASMUSSON (ICA PROVKÖK) FOTO ARNE ADLER Måndag: Soppa med chilibullar Skala och hacka i gul lök. Kärna ur och finstrimla 2 röda chilifrukter. Tärna i squash. Värm 2 msk olja i en gryta stor nog för soppkök. Fräs lök, chili och squash glansigt några minuter. Tillsätt i burk (400 g) kikärter utan spad, 1 burk fiskbullar i buljong (ca 375 g) och 1 burk majs (300 g). Häll på 1 liter fiskbuljong (tärning + vatten). Koka i 5 minuter. Salta, peppra och strö över 1/2 knippa hackad persilja. Servera med ostgratinerad baguette. Tisdag: Höstlig paj Hacka samman 3 dl vetemjöl, 50 g margarin och 1 dl kesella till en deg. Lägg den i kyl medan fyllningen förbereds. Skölj och strimla 1 purjolök, 1-2 palsternackor, 1-2 morötter. Skölj och tärna 2 tomater. Tryck ut pajdegen i en form, ca 26 cm i diameter. Förgrädda i 22 5 "c, ca 10 minuter. Fördela grönsakerna i pajskalet och krydda med 1 msk vardera av hackad timjan, basilika och gräslök. Vispa ihop 3 ägg, 3 dl mjölk, 1/2 tsk salt, 1 krm peppar och 2-3 dl gratängost. Häll över äggstanningen och grädda pajen i 225°c, 25-30 minuter. Servera med grönsallad. Onsdag: Italienska biffar Blanda 500 g köttfärs med 1 tsk salt, 1 krm peppar, 1 ägg, 1-2 pressade vitlöksklyftor, 1 msk färsk hackad basilika, 1/2 msk senap, 1/2 dl riven parmesanost, 2 msk tomatpuré och 1 1/2 dl vatten. Forma färsen till biffar. Värm en stekpanna med 2 msk olja och stek biffarna på medelvärme 3-4 minuter per sida. Servera med pestosås och grönsaksris. Torsdag: Nudelpanna med svamp Koka 4 portioner bandnudlar (ca 280 g) enligt förpackningens anvisning. Ansa och skiva 500 g svamp, tex champinjoner, gärna blandad med någon annan sort. Fräs svampen glansig i 2 msk olja. Skala och skiva 1 rödlök och låt fräsa med någon minut. Dela ca 200 g cocktailtomater eller skär 2-3 tomater i klyftor och lägg i pannan. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar och 1 msk färsk hackad timjan. Blanda den avrunna pastan med svampröran. Strö över pinjenöttet, gärna lätt rostade. Fredag: Kyckling al vino Max... kallar vi sidan som tidigare hette Billiga veckan. Nu kommer vi även att fokusera på annat än priset. Tillexempel tid, ingredienser eller antalet kalorier. Recepten är beräknade för 4 portioner. 34 Värm en stekpanna eller låg vid gryta typ traktörpanna med 1-2 msk olja. Bryn 4 kycklingfiléer (ca 600 g) på båda sidor. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp kycklingen och ställ åt sidan medan såsen tillagas. Skala och hacka 2 schalottenlökar. Grovhacka 3-4 tomater. Skala och skiva 1-2 vitlöksklyftor. Grovhacka 2 kvistar rosmarin. Lägg grönsaker och rosmarin i pannan efter kycklingen och fräs lätt på svag värme några minuter. Lägg på kycklingfiléerna och tillsätt 11/2 dl vitt vin av matlagningstyp. Låt småkoka i 15 minuter. Garnera med basilikablad. Servera med pasta och ev en grönsallad.
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40