Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 Lördagsgott: Njut av en klassiker Sk
omakarlåda är en klassiker som förr ansågs vara en vardagsrätt. Idag ser jag den mer som en lyxlåda och serverar den till fest. Receptet som sällan förekommer numera består av en stekt köttbit lagd på gott potatismos med knaprigt bacon och eventuellt ett persiljesmör på toppen. Jag har inspirerats av hösten råvaror och blandat rotselleri och purjolök i moset och lagt till lite persiljekryddad svamp som tillbehör. Till dessert står den älskade marängsvissen som förebild. Här har jag gjort en friskare variant med yoghurt och lingon. Chokladsåsen har fått lämna plats åt strimlad vit choklad. AV BERIT PAULSSON FOTO LARS PAULSSON 4. • MARANGSVISS MED LINGON OCH VIT CHOKLAD FÖR 4 PERSONER 11/2 dl vispgrädde 3/4 dl rårörda lingon 1 dl matlagningsyoghurt 24 små maränger 1/4 kaka vit choklad, ca 25 g ev lingon GÖR SÅ HÄR: 1. Vispa grädden hårt och blanda den med rårörda lingon och yoghurt. 2. Varva lingongrädde och maränger i 4 glas eller skålar. 3. Skär chokladen i strimlor eller riv den grovt. Strö det på toppen, ev tillsammans med några hela lingon.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40