Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26 «-l'lH,M+H'> :2 STEKTA PÄRON MED LAK
RITS- ELLER CHOKLADGLASS Skala, skär i kvartar och kärna ur 2 päron. Bryn päronen i ca 1 msk smör. Strö över 3 msk strösocker och 1 msk stötta kardemummakärnor. Låt sockret börja smälta och ta färg och häll sedan på 1/2 dl vatten. Låt allt koka ihop tills såsen i pannan börjar tjockna. Skeda päron och sås över en redig portion lakrits- eller chokladglass. För alla? Stekta päron med lakritseller chokladglass innehåller inte gluten. Mjölk och ägg ingår enbart i glassen. JACOB: - SurkaIsfreaks (som jag) rekommenderar jag att dubbla mängden surkål. Korvfreaks (som jag också är) rekommenderar jag att lägga till en stark, härlig korv som en chorizo eller kabanoz. Dubbla i sådana fall mängden buljong, senap och créme fraiche. Falukorv på längden och tvären. Ja, det finns många anledningar till att vilja hitta sätt att variera falukorven. Jag älskar falukorv! Men allting behöver ju inte handla om falukorven, utan också om vilka tillbehör vi väljer att servera till den. Här har vi gjort en mycket god variant med alsasisk touch. Fransmännen skulle bli stolta! FALUKORVSLADA FÖR 4 PERSONER 600 g falukorv ca 400 g rotselleri ca 400 g morot 1 burk surkål (ca 550 g) 1 dl lättcréme fraiche 1 msk dijonsenap 1 kruka timjan 4 dl kycklingbuljong, tärning + vatten smör och olivolja att steka i GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och skär rotsellerin i 1/2 cm-skivor. Dela dem i tårtbitar. Skala och dela morötterna på mitten. Skär dem i 1/2 cm-skivor. Skär falukorven i 1 cm-skivor. Dela dem i bitar. 2. Fräs rotfrukterna och surkålen i 1 msk olivolja och 1 msk smör utan att de tar färg. Salta och peppra. 3. Lägg i falukorven och låt fräsa med ett par minuter. Häll över bul26 jongen, sätt på ett lock och låt sjuda i 10 minuter. 4. Blanda ihop créme fraiche och dijonsenap. Finhacka hälften av timjanbladen och blanda ner i senapsblandningen. 5. Ta kastrullen från värmen och fördela innehållet, utan att få med buljong, i 4 djupa tallrikar. Vispa ner senapscréme fraichen i buljongen. Salta och peppra. Häll buljongen över tallrikarna. Garnera med resterande timjankvistar. Skära och skiva: 15 minuter Tillagning: 15 minuter Energi:** * Fett: ** * Fibrer: • • EMILY: - Ungarna får mild senap i sin, men jag tycker att de vuxna får jalapenosenap. Läckert med surkålen... FÖR ALLA? Falukorvslådan innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. Ändra så här till mjölkfri: uteslut lättcréme fraichen och smöret Att laga mat med storasyster blir ibland busigt värre, men varför måste det vara så allvarligt med matlagning...
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40